Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Memleketi birkaç gün boş bırakmaya gelmiyor. Sürekli gündem değişiyor, heyecanlı bir şeyler oluyor. Ama nedense artık hiçbir şey hiçbirimizi şaşırtmıyor. Ne ortaya atılan kasetler, ne telefon konuşmaları...

Tiyatro Festivali pazartesi akşamı başladı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açılışta AKM’nin durumu ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Herkes üzgün ama ne yazık ki ortada yapılan bir şey yok. Sürekli bir sürüncemede kalma hali. Neyse ki festival İKSV binasındaki Salon’da, Serra Yılmaz, Murat Daltaban ve Hakan Günday’ın DJ’lik yaptığı partiyle biraz da olsa neşelendi. Şimdi hemen adresinden programa bakın ve biletlerinizi alın. Unutmayın, festival 10 Haziran’a kadar devam edecek.

Boş bırakmaya gelmiyor


İKSV demişken, Şişhane’deki yeni binasındaki X Restaurant’ın terası, Nuteras’ı bile gölgede bırakacak demiştim kışın. İşte şimdi göreceğiz, X teras bakalım bu yaza damgasını vuracak mı...
Pazartesi akşamı bir başka teras daha açıldı. Kanyon’daki Wan-na artık açık havaya çıktı. Yazın hep Boğaz’da olmak isteyen bünyeler kışın popüler mekanı Wan-na’ya ne kadar gidecek göreceğiz.
Bir çocuk modasıdır tutturmuş gidiyoruz. Bir dönem kariyer yapmak önemliydi, şimdi ise çocuk yapmak yeniden moda. Anne ve anne adayları için 15 Mayıs’ta Hilton Convention Center’da Babyshow var. Babyshow’da Nevşah Fidan ile nefes egzersizi, Neslihan İskit ile yoga, Ayşe Öner ile yeni doğan bebek bakımı, Tuvana Büyükçınar ile bebek modası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bakalım bizim ünlü anneler İstinye Park ve Bebek’ten kalkıp da Babyshow’a gelecek mi? Bu arada giriş ücreti 20 TL ve kapı geliri ‘Çocuklar Gülsün Diye’ projesine aktarılıyor.
Bu hafta sonu heyecanla beklediğim bir konser var. Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Sinfonietta ile ‘Yüreklendirme konseri’ bu cumartesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Sırf Sedat Ergin, Murat Sungar, Burak Gürsel ve Durul Gence için bile bu konser izlenir.
KItchenette’te artık gelenekselleşen ‘Chinchin Şarap Festivali’ bugün başlıyor. 12 Haziran’a kadar devam edecek. Tüm Doluca şaraplarında yüzde 30, haftanın şaraplarında ise yüzde 50 indirim var.
Bir bu eksikti diyeceğimiz bir televizyon dizisi yakında başlıyor. Nereden çıktı şimdi ‘Çocuklar Duymasın’? Yeni bir şey yaratmak bu kadar mı zor? Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koymaya ne gerek var? Bu kadar iyi televizyon dizileri yapılırken sonlara doğru iyice sevimsizleşen bir dizi ve ekibi tekrar izlemeye kimin tahammülü var? Özellikle de yerli yabancı başka bir sürü alternatif varken.
Bebek’teki ‘Hepsi Hikaye’yi duydunuz mu? Çeşitli workshopların yapıldığı sempatik bir yer. Daha önce ‘360 derece aşk’ workshoplarını yazmıştım. Şimdi konu ilham. ‘360 derece ilham’da Can Yalman, Mirkelam, Arzu Kaprol, Erdoğan Mitrani, Aret Vartanyan, Cengiz Semercioğlu, Ahmet Ağaoglu, Defne Koz gibi her biri kendi alanında söz sahibi isimler, ilhamı anlatacak. Konuşmalara katılmak için 60 TL ödemeniz gerekiyor. Gelir WWF’e (Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı) bağışlanacak.

Haberin Devamı

15 TL’lik sinema bileti nasıl 1 TL olur?
15 TL’lik sinema biletini 1 TL’ye, 60 TL’lik yemeği 25 TL’ye, 100 TL’lik cilt bakımını 50 TL’ye getirmeyi kim istemez?
Artık hayatımızda yeni bir internet sitesi var. Şehir Fırsatı (sehirfirsati.com) City Deal’ın yerli versiyonu. AFM sinemalarından 360’a, MOS Kuaför’den Jazz Stop’a birçok yerde özel indirimlerden yararlanmak için bu siteye ücretsiz üye oluyorsunuz. Sadece İstanbul için geçerli değil. Şimdi Antalya’dan Erzurum’a tam 36 şehirden fırsatlar var sitede. Şehir Fırsatı biraz daha geliştirilmeli. Daha çok seçenek eklenmeli. İşte o zaman herkes üye olur.