Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Perşembe akşamı Beyoğlu’nda Soho House İstanbul’un önündeki büyük kalabalığı görünce ağzımdan ilk çıkan cümle “Çok özlemişiz” oldu. Peki ama neyi çok özlemişiz?
Pandemi öncesi hayatlarımıza geri dönmeyi, sevdiklerimizle sosyalleşmeyi.
Beyoğlu’nda Amerikalı ve Avrupalı turistleri ve expatları görmeyi.
İstanbul’un İstancool günlerini.
Hatırlarsınız, 2000’lerde yabancı dergiler ‘Istancool’ başlıklı kapaklar yapıyor, Monocle’dan Wallpaper’a bütün havalı dergiler İstanbul’dan bahsediyor, Financial Times’tan New York Times’a bütün gazeteler görülmesi gereken şehirler listesinde İstanbul’u en üst sıralara koyuyordu. İşte o zaman Beyoğlu’nda yürürken Türkçe konuşanlar kadar yabancı dil konuşanlara da rastlıyorduk.

Haberin Devamı

Çok özlemişiz

Eski günlere dönüş...

İstanbul, en büyük, en lüks, en pahalı, en yeni yapılarıyla değil, maalesef hızla yok olan tarihi dokusu, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor her zaman. Çok değil, bundan 10 yıl önce Beyoğlu’nda sokaklarda rahat rahat oturuyorduk.
Hatta Asmalısmecit’te sokakta adım atacak yer bulamıyorduk. Sonra kaldırımlardan kaldırılan masalarla birlikte Beyoğlu da gündemden nasibini aldı. Uzun süre unuttuk, uzak kaldık. Hatta öyle ki çok sevdiğimiz restoranlardan bile bazılarının kapandığı konuşuldu, aslında kapanmamalarına rağmen. Her enerjisi yüksek şehirde, her enerjisi yüksek semtte olduğu gibi Beyoğlu’nda da bu durgunluk elbette bir noktada çözülecekti. Eski güzel günlere geri dönüş yaşanacaktı.
İşte perşembe akşamı Soho House İstanbul’un yedinci doğum günü partisiyle Beyoğlu’nun eski güzel gecelerinden birini yaşadık.
İstanbul’un en güzel tarihi yapılarından birinde ve hiç şüphesiz dünyanın en güzel Soho House’unda.
Peki ama parti nasıldı? Derin Mermerci’den Cüneyt Özdemir’e, İbrahim Kutluay’dan Meltem Cumbul’a renkli bir kalabalık vardı.
Sister Sledge’in sahnesi harikaydı, ‘We Are Family’ şarkısı hâlâ çok seviliyor, ‘oldies but goldies’ her zaman eğlenceli.
Gecenin finali ise Jodie Harsh’ın DJ performansıyla oldu.
Güzel bir Beyoğlu gecesinin ardından, işte şimdi bize daha çok görev düşüyor, Beyoğlu’na daha çok gitmek, Beyoğlu’nda sevdiğimiz mekanlara daha çok sahip çıkmak için.
Birbirinin aynısı alışveriş merkezlerinden biraz burnumuzu çıkarıp şehrin en karakterli semtlerinden birine daha çok zaman ayırmamız gerekiyor. Beyoğlu fazlasıyla ilgimizi hak ediyor.