Her şeye rağmen bu yaz Bodrum’da bir kıpırdanma var. Alaçatı’nın ve daha sonra Yalıkavak’ın parlamasıyla sönen Türkbükü uzun zaman sonra ilk defa bu kadar parlıyor
‘Geziciler Bodrum’dadır’ dendi. Tatil için Bodrum’a gitmek ne zamandan beri ayıplanacak bir şey oldu? Bodrum’a gitmeyi ayıplayanlar arasında şimdiye kadar hiç Bodrum’a tatile gitmemiş olan biri var mı merak ediyorum. Varsa da çok şey kaçırdığını söyleyerek başlayalım.
Dünyaca ünlü Fransız bir turizm zincirinin CEO’su Henri Giscard d’Estaing bile kabul ediyor, “Bodrum, tarihi, kültür mirası, doğal güzellikleri ve gece hayatıyla ideal bir tatil kombinasyonu. Bodrum daha da çok parlayacak.” Bunu söyleyen Fransız turizmci, Fransa eski Cumhurbaşkanı Valery Giscard d’Estaing’in oğlu, hani şu Türkiye düşmanlığıyla ve Türkiye’yi AB’ye istememesiyle tanınan siyasetçinin oğlu. Burnundan kıl aldırmayan Fransızlar bile Bodrum’u övüyor, bizdeyse Bodrum’a tatile gitmek de neredeyse suç.
Bodrum’un Türkiye turizm pastasında önemli bir yeri var. Turizm sezonunu uzatma çabaları hızla sürerken Bodrum’da tatile gitmek de Türk turizmine katkıda bulunmak demek. Bodrum dururken, tatilde görünmemek uğruna Yunan adalarına kaçmak da çözüm değil. İşte şimdi Bodrum’a gideceklere birkaç tüyo verelim.
Türkbükü yeniden yükselişte
Bu yaz malum nedenlerden sezon her zamankinden geç açılıyor. Ramazan’ın temmuz ayına denk gelmesi nedeniyle de sezonun kısa sürmesi bekleniyor. Buna rağmen bu yaz Bodrum’da bir kıpırdanma var. Alaçatı’nın ve daha sonra Yalıkavak’ın parlamasıyla sönen Türkbükü uzun zaman sonra ilk defa bu kadar parlıyor.
Türkbükü’nde akşam Arnavutköy Balıkçısı’nda yemekle başlıyor. Arnavutköy Balıkçısı bu yaz Ship Ahoy’un iskelesinde. İster sakin bir yemekten sonra eve ya da otele dönülüyor, ister geceye devam ediliyor. Özellikle dolunayın bu kadar yakın ve parlak göründüğü bugünlerde geceye önce Ship Ahoy’da devam ediliyor. Sonra sırasıyla Mavi’nin bahçesine kurulan Emre Ergani’nin Biber’ine geçiliyor. Mavi Otel’in iskelesiyse Türkbükü’nün en şatafatlı yeri olmuş. Burada Yalıkavak marinadan transfer olan etçi Tango var. Biber’den sonraysa gecenin finali Nedim Binler’in işlettiği Sess’te yapılıyor. Nişantaşı’nın Türkçe müzik çalan popüler gece kulübü Sess’in yazlığı Türkbükü’nde eski Cafe Inn’in yerinde. Ayrıca geçen yıldan kalan bir alternatif de, Maki oteldeki 29. Maki 29 hem yemek hem de yemek sonrası için ideal.
Bodrum’un en güzel oteli
Türkbükü’nden biraz ileride, Gölköy’de de yenilikler var. Mimarisine ve modern odalarına bayıldığım, mimar Gökhan Avcıoğlu imzalı Kuum otel bu sezon yeme-içme bölümünü yenilemiş. Daha önce 29 ve Sortie’nin işlettiği restoranı bu sezon Büyük Kulüp işletiyor. Büyük Kulüp’ün yemekleri meşhurdur. Bu yemekler uğruna Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçildiği olur. İşte şimdi bu mutfağın Göltürkbükü’ne gelmesi sevindirici. Sırf lagos buğulama yemek için bile gelmeye değer.
Kuum’da haftada 3 gece yemeğe canlı müzik de eşlik ediyor. Büyük Kulüp müşterilerinin çok hoşuna gidecek bir program bu. Kuum’un modern ve minimalist havasıyla biraz tezat oluştursa da değişiklik ve yemek sırasında eğlence sevenlerin hoşuna gidebilir. Kuum’un plajı da Bodrum’daki birçok plajdan çok daha güzel. Plajda mayıs ve eylül aylarında düğünler de yapılıyor.
Kuum, Bodrum’un en güzel otellerinden biri. Ne yazık ki hâlâ hak ettiği yerde değil. Bunda da restoran işletmesinin her yıl değişmesinin etkisi var. Umarım bundan sonraki işletme uzun soluklu olur ve Kuum bir an önce hak ettiği yere gelir.