Nişantaşı’nda kafelerin sayısı ne kadar hızla artıyorsa geceleri gidecek restoran-bar sayısı da hızla azalıyor. Önceki gece açılan PiPa bu soruna ilaç gibi geldi
“Nişantaşı’nda akşam nereye yemeğe gitsek?” eskiden daha çok cevabı olan bir soruydu. Şimdi Barlar Sokağı mekanları dışında şöyle gidip de ister barda ister yemekte rahat rahat oturup birkaç tanıdık yüz göreceğiniz bir yer kalmamıştı. Herkes ister istemez Delicatessen’e gidiyordu.
İstanbul Daily Secret’a özel indirim
Önceki akşam Nişantaşı’nda beklenmedik bir açılış vardı. Süleyman Nazif Sokak’ta (Yekta’nın sokağı oluyor) PiPa açıldı. PiPa denince akla artık Pippa Middleton değil, ‘pizza’ ve ‘pasta’ gelecek. Açılışı önce Esra Türker’den duydum, sonra Laura Wells ve Özlem Uçkan Yürür ve Reşat Eral’ın kurduğu İstanbul Daily Secret’tan bilgiler geldi. Aralık ayı sonuna kadar İstanbul Daily Secret üyelerine özel yüzde 20 indirim var.
Mahmut Anlar imzalı
Bu sokakta böyle bir mekan beklemiyor insan. Dışarıdan içerinin nasıl olacağına dair en ufak bir fikriniz yok. PiPa, Corridor ve Den’in kurucularının da ortak olduğu bir mekan. Uzun bir koridor, açık mutfak derken asıl alana geliyorsunuz. Ortada bar, kenarlarda masalar. Camla çevrili sigara içilen bir alan da var, arka tarafta bir bahçe ve güzel havalarda üstü açılabilen cam tavan da.
Mahmut Anlar yapmış dekoru. Çok da güzel olmuş. Bir tek tuvaletlerin gece kulübü tuvaletlerinden bile daha karanlık olmasına gerek var mıydı? Kadınlar için tuvalet demek makyaj tazelemek demek aynı zamanda. Bu unutulmuş.
Nutella’lı pizzalar kapışıldı
Yemeklere gelince, iddialı bir İtalyan şefleri var, Enzo Carbone. PiPa’ya ismini veren pizzalar da makarnalar da başarılı.
Bir de özellikle kadınları mest eden nutellalı pizza var. Daha önümüze gelir gelmez başkaları tarafından kapışıldı. Nasıl iştah açıcı olduğunu düşünün artık.
Uzun ömürlü olacağı belli
PiPa hiç beklenmedik bir mekan. Yeriyle de, dekoruyla da, yemeklerinin lezzetiyle de şaşırtıyor. En önemlisi Nişantaşı’na alternatif kattığı için uzun ömürlü olacak gibi görünüyor. Bir an önce görmekte fayda var. Tabii sonrasında enerjiniz kalırsa, bizim ekibin bir kısmı gibi geceye Bloom ve Skandal’la devam edebilirsiniz.
PiPa: 0 212 225 74 72
Twilight krizi
‘Twilight’ da uzadıkça ‘Harry Potter’ gibi tadı kaçan serilerden oldu. Son filmi binbir güçlükle bitirebildim. Gözlerim kapandı. Sinemadan çıkıp çıkmamakta kararsız kaldım. Ama sonuna kadar dayanmayı seçtim. ‘Twilight’ta daha ciddi sorunlar yaşayanlar da olmuş. ‘Alacakaranlık Efsanesi Şafak Vakti 1’in renkleri ve ışıklarının fotoğraf hassasiyetinden kaynaklanan krizlere neden olduğu açıklandı. Bu epilepsi nöbetlerine Bella’nın doğum sahnesindeki parlak ışıkların neden olduğu söyleniyor. Oysa aklın yolu bir. İster istemez insan aynı şeyi düşünüyor. Sakın ha, bu krizler 120 dakikalık filmin kötülüğünden olmasın?