Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Melkan Tabanlıoğlu’ndan Gökhan Avcıoğlu’na, Hakan Ezer’den Mustafa Toner’e, Eren Yorulmazer’den Dara Kırmızıtoprak’a tam altı tanınmış mimar bir araya geldi ve bakın ortaya ne çıktı?

Türkiye’de de artık şirketler sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor. Hatta vakıflar artık şirketlere özel projeler bile üretmeye başladı. Bu güzel haberleri Berrin Yoleri’den alıyorum. Berrin Yoleri ÇEV’den Koruncuk’a farklı vakıfların yönetimlerinde canla başla çalışıyor. Daha önce televizyon dizileriyle yaptığı işbirlikleriyle vakıflara destek sağlamıştı. Şimdi daha uzun soluklu projelerle süreklilik sağlamaya çalışıyor. Sırada yeni bir proje var, ‘Geleceğin Mimarları’.
Seranit Yapı Grubu’nun 20’inci yılı şerefine gerçekleştirilen ‘Geleceğin Mimarları’ projesi için Türkiye’nin önde gelen altı mimarı ve tanınmış isimler bir araya geldi. Kimler mi? Melkan Tabanlıoğlu, Mustafa Toner, Gökhan Avcıoğlu, Eren Yorulmazer, Hakan Ezer ve Dara Kırmızıtoprak. Bu altı mimar öğrencilerle birlikte projelere imza atıyor. Murat Tabanlıoğlu, Aliye Simavi, Bettina Machler, Derin Mermerci, Emre Toner ve Ruken Mızraklı da bu mimarlarla birlikte proje kapsamında üniversite öğrencilerinin eğitimine destek veriyor.

Tanınmış mimarların bu projeye özel tasarımları
18 Mart’ta Esma Sultan Yalısı’ndaki davette ilk kez sergilenecek. Alıştığımız vakıf gecelerinin aksine bu gecede Serra ürünleriyle yapılan tasarımlar satışa sunulmayacak.
‘Geleceğin Mimarları’ projesinin şimdilik 4 yıl sürmesi planlanıyor, ama bu gidişle çok daha uzun soluklu da olabilir. Çünkü projeden elde edilen gelirin büyük bir kısmı mimarlık ve tasarım öğrencilerine gitse de, bir kısmı da farklı alanlarda okuyan üniversite öğrencilerine gidecek. Yüzlerce çocuğun eğitimi söz konusu. Ayrıca mimarlar demek şehirlerin geleceği demek. Hedef, İstanbul dışındaki illere de yayılabilmek. Tecrübeyle sabit, Berrin Yoleri bu işin devamını getirir. Umarım bütün büyük şirketlere ve diğer vakıflara da örnek olur.

Haberin Devamı

‘Geleceğin Mimarları’na sonsuz destek

Kadınlar buluşması

Leyla Alaton’un evinde toplandık, Estee Lauder Küresel Başkanı Lynne Greene’in İstanbul ziyareti şerefine. Leyla Alaton, herkesi bir araya getirmeyi seven bir ev sahibi ve kadın konularında da çok duyarlı. Bu buluşmanın amacı da dünyanın en önemli iş kadınlarından birine Türk kadınını anlatmak. Peki ama kimler var bu buluşmada? Demet Sabancı Çetindoğan, Ruken Mızraklı, Esin Güral Argat, Cansen Başaran Symes, Özlem Süer, Seda Domaniç, Şelale Kadak, Balçiçek İlter...
Estee Lauder, Jo Malone’dan Clinique’e, Bobbi Brown’dan La Mer’e birçok markanın sahibi. Bu şirketin tepesindeki Lynne Greene, markalar için tüketiciyle duygusal bağ kurabilmenin önemini anlatıyor. Yeni iş alanları için Çin’e gitmeyi düşünürken Saatchi&Saatchi’nin CEO’su Kevin Roberts’ın tavsiyesiyle ilk kez İstanbul’a geldiğini de ekliyor.
Demet Sabancı Çetindoğan, Galeries Lafayette’i 2015’te İstanbul’a getireceklerinden söz ediyor. Bu arada Pera Palas’ın tarihinden ve Maçka’da yıl sonunda açılacak olan otellerinin ne kadar iyi bir lokasyonda olduğundan da bahsediyor.
Vogue Türkiye Yayın Yönetmeni Seda Domaniç, Milano Moda Haftası’ndan yeni döndüğünü, şimdi de Paris Moda Haftası’na gideceğini anlatıyor.
Moda tasarımcısı Özlem Süer ilk defa Paris Moda Haftası’na kendi gitmeden ekibini yolladığını, fuarda çok sipariş olmasına rağmen bu sefer kızını bırakmak istemediğini anlatıyor.
Esin Güral Argat TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulundaki iki kadından biri. O gün gerçekleşen ilk basın toplantısını anlatıyor.
Leyla Alaton, “8 Mart’ta İMKB’de gongu biz, kadınlar çalacağız” diyor heyecanla.
Farklı alanlarda çalışan kadınlar bir arada. Kozmetik ürünlerinden de konuşuluyor, işlerden de. Herkesin programı yoğun, çoğu bin parçaya bölünüyor. Ama herkesin yüzünde bir şeyler başarmanın mutluluğu var. Şimdi Lynne Greene’in yerinde kim olsa böyle bir manzaradan sonra İstanbul’a sık sık geri gelmek istemez mi?