Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın son günlerinde geçen yıl dileklerimizin ne kadarını gerçekleştirebildiğimize bakıyor ve yeni dileklerde bulunuyoruz

2012’de Maya inanışına göre bir aydınlanma, kendine gelme yaşayacaktık. Yıl boyu bu aydınlanmayı dört gözle beklemiştim ama kayda değer hiçbir şey olmamıştı. 2013’te ise durum değişti. Artık Mayalar’dan mı, başka nedenlerden mi bilmiyorum ama her konuda ne istediğimizi daha iyi biliyor ve daha çok dile getiriyoruz.
Tezatlara alıştık, 2014 için hem endişeli hem de umut doluyuz. İkisi aynı
anda nasıl oluyor, onu bir tek burada yaşayan anlar.
Konuyu dağıtmadan,
her yıl sonunda yapılan geleneksel listeye bir göz atalım. Her yıl olduğu gibi bu yıl da değişmeyen gerçekler var.
İşte Dr. Başak Demiriz’in derlediği en popüler yeni
yıl istekleri...
Dikkatinizi çekerim, sıralama bana ait değil.

Haberin Devamı

Yeni yılda en çok istenenler

1. Kilo vermek: 2013’te olmadı, olamadı. 2014’te azimliyim, Şeyda Coşkun’a para saçmadan da kilo verilebileceğini kanıtlayacağım. Şehirde Şeyda Coşkun’la yürümeden ve tabii aç kalmadan zayıflayan tek insan olarak madalyayı hak edeceğim.
2. Sigarayı bırakmak: Neyse ki böyle bir sorunum yok.
3. Spor yapmak: Güngör Hoca sayesinde GI Jane olacağım. “He-man güç bende artık” sloganları atarak çalışmalarıma devam edeceğim.
4. Alkolü bırakmak: Böyle bir niyetim yok. Olması için de bir neden yok. Saatler 22.00’yi gösterdiğinde zaten isteseniz de istemeseniz de bırakıyorsunuz.
5. Borçlardan kurtulmak: Finansçılar “2014 en zor yıl olacak” derken, hadi bakalım...
6. Para biriktirmek: Banka hesabı ya da kumbara niyetine ayakkabı kutularını şimdiden biriktirmeye başlayın. Neme lazım.
7. Yeni bir hobi edinmek, yeni bir şey öğrenmek: Twitter ve Instagram’dan kafamı kaldırabilirsem başaracağım.
8. Aile ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmek: En şanslı olduğum konu bu. Her geçen gün değerini daha iyi anlıyorum. Bkz. Babalar ve oğulları
9. Hayatı daha iyi organize edip stresi azaltmak: Şu anki şartlarda mümkün değil. Gündemi takip etmekten yorgun düşmeyeceğimiz günler gelirse, işte o zaman organizasyon becerilerimizi konuşturacağız.
10. Her ay 1 kitap okumak: Bavul bavul kitap taşınan bir ortamda ayda bir kitabın lafı mı olur?
11. Yeni yerlere seyahat etmek: Dolar 2.50’ye tırmanırken, Euro 3’ü geçmişken artık seyahat bizim neyimize? Bu durumda AB ülkelerine vize kalksa neye yarar?
12. İş değiştirmek: İşten çıkarmalar ve istifalar zirve yapmışken; bugünlerde iş değiştirmek değil, işini korumak zor olan.
13. Ruh sağlığını iyileştirmek, korkularla yüzleşmek, kaygıları azaltmak: Meryem Uzerli tükenmişlik sendromunu açıkladığında yazmıştım, bir kez daha yazıyorum, “Welcome to Turkey” diyor, başka bir şey demiyorum.
14. Ruh ikizini bulmak, aşık olmak: Ne olursa olsun aşk 14. sıraya düşmemeli. Kendi yaptığım kamuoyu araştırmasında görüyorum, aşk her listede ilk 3’e
girer. Haksız mıyım?
15. Evi, ofisi kullanılmayan eşyalar ve giysilerden temizlemek: En büyük hayalim ama neyin ne zaman gerekeceği de hiç belli olmuyor ki. El atında deniz gözlüğünden maskeye birçok şey bulundurmak gerekiyor.
2014’e listede eklemeler-çıkarmalar yaparak, ama en önemlisi de gerçekleştirebileceğim hedefler koyarak başlıyorum. Her şeye rağmen umutluyum. Ya siz?