Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumartesi gecesi gerçekleşen 4. Antalya Televizyon Ödülleri’nin değerlendirmesini yapıyoruz.
İşte öne çıkanlar...

Ödül töreninin ardından

Ödül törenleri genelde pazar ya da pazartesi gecesi olur. Tören cumartesi gecesi gerçekleşince ister istemez izleyici kaybetti. İstanbul’da Mark Knopfler konserine akın edenler de, Karaköy’de Münferit’in sahibi Ferit Sarper’in açtığı Gaspar’ın ilk hafta sonunu kaçıramam diyenler de oldu. Oysa tören daha sakin bir gece olsaydı herkes evde televizyon karşısında olacaktı.
* ‘Yalan Dünya’ ekibinin Altın Kelebek’teki talihsiz sunuculuk maceralarından sonra oyuncular canlı yayında sunuculuk yapmaya korkar olmuştu. Antalya Televizyon Ödülleri’nin sunucuları, ‘İntikam’ın Hakan’ı olarak tanıdığımız Engin Hepileri ve Mine Tugay son derece başarılıydılar. Gereksiz konuşmalar ve espriler olmadan da bir törenin sunulabileceğini gösterdiler.
* Favori dizim ‘Kuzey Güney’ ödüle aday bile olmadı. Jüri Başkanı Faruk Bayhan adaylar belirlenirken yapımcının ya da kanalın başvurması gerektiğini ve başvurular üzerinden değerlendirme yaptıklarını açıkladı. ‘Kuzey Güney’, ‘Kurtlar Vadisi’ ve Kıvanç Tatlıtuğ’un aday olmadığını da ekledi. Peki ama ‘Kuzey Güney’ aday değilse Zerrin Tekindor nasıl dizideki ‘Gülten’ rolüyle En İyi Dram Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı? Sonuna kadar hak ediyor, o ayrı.
* Ödül alanlar içinde en açıksözlü ve samimi konuşmacı Meryem Uzerli’ydi. ‘Yerli dizi yersiz uzun’ hareketine en büyük destek de Uzerli’den geldi. “Ben mutsuzum bu şartlardan” diyerek tavrını gayet net ortaya koydu. “İlk sezon daha çok yeni olduğum için ödül alamayınca şaşırmadım, ikinci sezon aday olmak da güzel dedim, neyse ki üçüncü sezon da beni ödüle layık gördünüz” derken de son derece içtendi.
* En iyi mesajı özgün senaryo ödülünü de alan ‘Kayıp Şehir’ dizisi ekibi verdi. Ödüllerini diziyi yayından kaldıran Kanal D’ye ithaf ettiler. Bu kadar çok beğenilen ve izlenilen ‘Kayıp Şehir’e yazık oldu. Neyse ki Antalya’da kazandıkları ödüller ekibe bir nebze de olsa moral oldu.
* Gecenin diğer bir çıkışı ‘İşler Güçler’ oyuncularından Murat Cemcir’den geldi. “Ben ayranı sek severim” açıklamasının yeri ve zamanı değildi.
* Sıkı bir TV dizisi takipçisi olduğumu sanıyordum, Antalya Televizyon Ödülleri’ndeki adayları izlerken yanıldığımı fark ettim. Adını bile hiç duymadığım birçok TV dizisi vardı. Doğrusu şaşırdım.
* TV dizilerinde çalışanların çoğu ödül törenine sette oldukları gerekçesiyle katılamadı. Bu durumda Antalya Televizyon Ödülleri, TV dizilerinde ne kadar zor şartlar altında çalışıldığının da canlı kanıtı oldu. Ödül almaya bile fırsat yok.
* Bu da oldu, ‘Heberler’ ekibi ödül alırken yapımcı Elif Dağdeviren ‘Heberler’in yaratıcısı Levent Kazak’ın teşekkür mesajını canlı yayında cep telefonundan okudu.
* En iyi komedi dizisi yardımcı oyuncu kategorilerinde Derya Karataş ve Okan Cabalar ‘Yalan Dünya’yla ödül alırken, aynı dizideki hiçbir oyuncunun en iyi komedi dizisi kadın ve erkek oyuncu ödüllerine aday bile gösterilmemesi tuhaftı.
* Her ödül töreninde olduğu gibi yine kılık kıyafet konusunda sınıfta kaldık. Kuyruklu tuvalet giyen de, jean giyen de vardı. Ama işin tuhafı genel bir ahenk vardı. Sanırım artık her telden çalınmasına gözümüz alıştı.
* TV ödülleri gecesinde evsahipliğini Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yapmasına gerek var mıydı? Belediye televizyon ödülleriyle neden bu kadar iç içe olmak ister?
* Halit Kıvanç, Can Akbel ve Seyfi Dursunoğlu’na ‘Onur Ödülü’ verilmesi çok yerinde bir karardı. Özellikle uzun zamandır ekranda olmayan bir dönemin efsane ismi Can Akbel’in hatırlanması güzeldi.
* Jüride Milliyet’ten Ali Eyüboğlu ve Defne Samyeli vardı. ‘Genç Bakış’la Milliyet yazarı Abbas Güçlü ve ‘Her Şey Tadında’yla Cadde yazarı İpek Durkal ödül aldı.