Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mikonos’ta Türklerin en sevdiği beach club Nammos’tu. Ta ki Scorpios açılana kadar.Mikonos’ta Türklerin en sevdiği beach club Nammos’tu. Ta ki Scorpios açılana kadar.Bundan tam altı yıl önce sezon başı Mikonos’a gittiğimde büyük bir heyecan vardı, nedeni ilk defa rafine tasarımı olan, gösterişle değil sanat, müzik ve ruhsal gelişimle öne çıkan, içinde mağazası olan, çalışanların üniformalarının tasarımını bile beğendiğiniz ve satın almak istediğiniz, yemekleri de iyi olan yeni bir beach club Scorpios’un açılmasıydı. Malum, Mikonos’ta kolay kolay yeni yer açılmıyor, klasikler değişmiyor. İşte bu yüzden, hemen Scorpios’un yaratıcıları Thomas Heyne ve Mario Hertel ile tanışmış ve Mikonos’a her gittiğimizde Scorpios’a da gitmiştik. Scorpios, tam 2.5 yıl önce Soho House ailesine katıldı.

Haberin Devamı

Bu da demek oluyor ki Soho House İstanbul üyeleri aynı zamanda ‘Friends of Scorpios’ oldu ve burada öncelikli rezervasyon hakkından özel partilere birçok avantajdan yararlanma şansına sahip oldu.
Scorpios, sadece üyelere açık değil, herkese hizmet veriyor ama tabii yer bulmak kolay olmuyor. Ayrıca Scorpios’un yaratıcılarının Paraga Beach’teki 40 odalı The San Giorgio oteli de Soho House ailesine katıldı ve geçtiğimiz yıl Soho Roc House adıyla otel ve kulüp olarak hizmet vermeye başladı. Şimdi ise Scorpios, üç geceliğine Mikonos’tan Soho House İstanbul’a geliyor.
29-31 Aralık’ta Scorpios şeflerinin hazırladığı yemekler ve Jean Claude Ades, Lannka, Paax Tulum gibi Scorpios DJ’lerinin çalacağı müzikler konuşulacak. Tam iki yıl önce gitmiştim Soho House İstanbul’daki ilk Scorpios partisine.
Yağmur nedeniyle terastan içeri alınan partide harika bir Scorpios yaratılmıştı.
Müzikler de yemekler de Mikonos’u aratmamıştı. Hatta Scorpios şefleri ve ekibi Cecconi’s mutfağını da ele geçirmişti ve her masada tanıdık isimler vardı. Yemek sonrası ise kulüpte partiye geçilmişti.
Bu yıl Scorpios üç gece İstanbul’da olacak, yemekleriyle olduğu kadar yılbaşı partisiyle de ses getirecek.
Bu yıl açılan Soho House Paris, Roma ve Tel Aviv’den sonra sevindirici bir haber daha verelim. Scorpios’un Mikonos dışındaki ilk yeri ise Meksika’da Türklerin çok sevdiği Tulum’da açılacak.

Haberin Devamı

Scorpios, Mikonos’tan İstanbula geliyor

Tulum çekim merkezi oldu

Meksika’nın doğusundaki küçücük tatil yeri Tulum, Karayip Denizi ve şahane havasıyla çekim merkezi haline geldi. Birçoğumuz için bir bilinmezken, Şeyma Subaşı sayesinde gündemimize girdi.
Subaşı Tulum’dan fotoğraf paylaşmaya doyamadı, tıpkı Nevada’da gerçekleşen müzik festivali Burning Man’den olduğu gibi. Biliyorsunuz, Burning Man de Türkiye’den olağanüstü bir takipçi listesi edindi. Bir ara İstanbul’dan Bodrum’a gitmek gibi oldu Burning Man’e ya da Tulum’a gitmek. Bonjuk Bay’ciler gibi artık bunu bir yaşam tarzı haline getiren de var, sırf Tulum popüler diye orada boy göstermek isteyen de var, kış ortasında güneş deniz arzusuyla giden de var, İbiza’dan tanıdığı DJ’leri yıl boyu takip etmek isteyen de var.