Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’un en yeni restoranı Yeni’den Hakan Yıldırım’ın son sürprizi H by Hakan Yıldırım’a uzanıyoruz

Yeni: Changa’dan ve yemek yazılarından tanıdığımız Civan Er’in çok yakında açacağı lokanta-barı Yeni’yi yeme-içme meraklıları dört gözle bekliyor. Yeni’de yerel lezzetler ön plana çıkacak. Peki ama restoran nerede? Beyoğlu’nda Kumbaracı Yokuşu’nun başında.
Design Hotels: Tasarımla biraz ilgiliyseniz tatile çıkmadan Design Hotels kitabını çalışıyorsunuzdur. Design Hotels 20’nci Yılı şerefine Fin tasarım markası Artek’in işbirliğiyle hazırladığı XXL koleksiyoner baskısını Karaköy’deki 333 KM’de düzenlenen bir davetle tanıttı. Design Hotels’in Türk üyeleri arasında The House, Sofa, Gezi, Witt ve Bentley otelleri var. Tabii Atilla Doğudan’ın Viyana’daki DO&CO adlı otelini de bu listeye eklemek mümkün. Tasarımla ilgilenenler bu kitabı mutlaka edinmeli.
H by Hakan Yıldırım: Hakaan markasıyla Paris Moda Haftası’nda yer alan Hakan Yıldırım’ın bir sürprizi var, artık günlük hazır giyim koleksiyonuyla da karşımıza çıkıyor. H by Hakan Yıldırım koleksiyonu perşembe günü Hakan Yıldırım’ın Maçka’daki yeni showroom’unda tanıtılacak. Heyecanla bekliyoruz.
Trump Cadde: İzzet Çapa, City’s’i yeniden sevmemizi sağlayan Mahalle’den sonra şimdi Trump Towers’da bir cadde kuruyor. Trump Towers, Londra kökenli restoran-bar Duke İstanbul’dan sonra şimdi bir de Çapamarka imzalı Cadde’yle bakalım İstanbul yeme-içme hayatının merkezlerinden biri olabilecek mi?
Tog Bazar: Hem alışveriş yapmak hem de alışveriş yaparken Toplum Gönüllüleri Vakfı’na katkıda bulunmak için 28 Mayıs’ta Tog Bazar’a bekleniyoruz. Ünlü isimlerin TOG’a özel tasarımları da, sevdiğimiz markaların TOG’a özel satışı da Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek.
Pilevneli Project’te Melis Ağazat sergisi: Elle dergisinin moda direktörü Melis Ağazat’ın ‘Çimen Ezgisi’ adlı sergisi sadece göze değil diğer duyularımıza da hitap ediyor. Melis Ağazat’ın yerleştirmeleri Pilevneli Project’te 25 Mayıs’a kadar görülebilir.
Etro-Beymen: Beymen, Monocle ve kurucusu Tyler Brule’den sonra şimdi de desenleriyle ön plana çıkan İtalyan markası Etro’yu ve kreatif direktörü Jacope Etro’yu ağırlıyor.
3 boyutlu ‘Muhteşem Gatsby’: Baz Luhrmann’ın yeni versiyonu sanki günümüzde geçiyor gibi. Orijinalinin aksine 1920’lerin tarzını ve ruhunu hiç yansıtmıyor. Leonardo di Caprio da, Carey Mulligan da sönük kalıyor, Robert Redford-Mia Farrow ikilisinden sonra. Yine de sıkılmadan iki saat 22 dakika izleniyor.
Türker Art’ta Abdulkerim Bozan sergisi: Teşvikiye’deki Türker Art’ta Abdulkerim Bozan’ın ‘Yaşam Çığlığı’ başlıklı sergisindeki işlerinde plasentayı referans alarak cinsiyet, kimlik, şiddet, ötekileştirme ve aidiyet kavramları üzerine video, enstalasyon, fotoğraf, baskı, yağlı boya ve akrilik tekniklerini uyguluyor. Sergi 3 Haziran’a kadar devam ediyor.
Istancool: Şehrin eğlenceli kültür-sanat festivallerinden biri Istancool. Bu yıl 6-9 Haziran’da gerçekleşecek. Festival için ‘Frida’ filminin yönetmeni Julie Taymor ve ‘Kevin Hakkında Konuşmalıyız’ filminin yönetmeni Lynn Ramsay İstanbul’a geliyor. Perihan Mağden’den Saadet Işıl Aksoy’a yerli konuklar da olacak. Ayrıca bu yıl iki önemli sergi de gerçekleşecek. Hollandalı fotoğrafçı ikili Inez ve Vinoodh’un sergisi İstanbul ’74 ve Gagosian Gallery işbirliğiyle Karaköy’de yapılacak. İtalyan fotoğrafçı Francesco Carrozzini’nin portrelerden oluşan sergisiyse İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleşecek.