Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ŞEHRiN EN YENi VE KALiTELi MEKANI


Mimolett’in mönüsünde, Akdeniz mutfağından yemekler bulabilirsiniz.

Üç gündür Mehmet Yaşin, Ali Esat Göksel, Emel Erden ve Elçin Yahşi ile aynı havayı soluyorum. Bu durumda en çok konuşulan şey tabii ki yeme-içme. İstanbul’da uzun zamandır yeme-içme alanında beni heyecanlandıran bir yer yok. Evet, sevdiğim kafeler, sık sık gittiğim mekanlar var. Ama yeni tatlar deneyebileceğim bir yer yok. Zaten potansiyeli olanlar bile şu an farklı bir dönemden geçiyor. Tek Michelin yıldızlı Çin restoranı Hakkasan’ın İstanbul şubesi de buna bir örnek. Kapandı kapanacak dedikodularını geçtim. Geçen gün Kanyon’da dolaşırken, öğle yemeğini Hakkasan’da yiyelim dedim. Asansörden indim, mutfaktan güzel kokular geliyor. İçeriye, masalara doğru emin adımlarla ilerledim. Bu sırada karşımda üç görevli var. Hiçbiri de zahmet edip ‘kapalıyız’ demedi. Ancak ben fark ettikten sonra biri beni ayıplayarak "Öğlenleri kapalıyız" dedi. Bu arada yanımdaki arkadaşım ‘Çok karanlık zaten. Gecelik bir yer burası" dedi. İşte o an Cadde’de Ceyla Aysal’ın Mübariz Mansimov’a tavsiyesi geldi aklıma. "Biz birbirimizi görmek istiyoruz. Dekorda bunu göz önünde bulundurmalı" demişti Ceyla. Çok doğru bir öneri. Hakkasan’ın kaçırdığı nokta işte buydu. Ama sadece bu da değil. Arkadaşıma “Biz öğlenleri de geliyorduk, çok güzeldi” derken görevlinin bir “Hadi canım” demediği kaldı. “Bakın 5-6 aydır gelmiyormuşsunuz işte” diyerek haddimi bildirdi. Neredeyse hesap verecektim, ama sonra kendimi durdurdum. Bir kez daha anladım ki olay yemekte bitmiyor. Zihniyet önemli. Çalışanlar bile, ‘iş yapmaz burası’ diye düşünüyorsa, hemen uzaklaşmak lazım.
Haberin Devamı

Mimolett’i duydunuz mu?
Gelelim beni en çok heyecanlandıran yeni restorana. Adı Mimolett. İsmi bir Fransız peynirinden geliyor. Bir şef restoranı. Yani şef Murat Bozok, aynı zamanda restoranın sahibi. İşletme okuduktan sonra aşçılığa merak sarıp Johnson & Wales’de eğitimini almış. Gordon Ramsey ve Joel Robuchon gibi Michelin yıldızlı şeflerle çalışmış. Çok eğlenceli bir de blog’u var, www.muratbozok.com.
Mimolett 70 kişilik bir restoran. Mönü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Food&Travel’ın Yayın Yönetmeni Emel Erden’den duyduğuma göre pastırmalı kuru fasulyesi çok lezzetli. Şef kuru fasulyeyi püre haline getirip pastırmaya sarıyor. Pilavla birlikte suşi gibi sunuyor. Ayrıca Mimolett’i daha resmen açılmadan sevmemiz için bir neden daha var. İyi şarap içmek için şişe açmak gerekmeyecek. İstediğiniz şarabı kadeh olarak da alabileceksiniz. Peki ama Mimolett nerede? Sıraselviler’de Kayra Şarap Akademisi’nin girişinde. Pazartesi açılıyor. Denemek için sabırsızlanıyorum.