Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aylarca Mikonos’a, Paris’e kaçtı söylentilerini dinledik, aylar sonra İstanbul’da yakalandı Deniz Seki.
Sanki müthiş gizli bir operasyon yürütülmüş, filmlerdeki gibi takipler kovalamacalar yaşanmış ve hiç olmayacak bir yerde yakalanmış gibi büyük bir başarıdan söz ediliyor.
Oysa hep birlikte görüyoruz, Deniz Seki kaçmamış ki aslında... Gerçekten kaçmak istese; İstanbul sınırlarının dışına rahatlıkla çıkabilirmiş.
Evet, teslim olmamış ama daha önce yaşadıklarından sonra, kendi dediği gibi “Hapishaneyi gördükten sonra”, ailesiyle bile görüşmesine izin verilmediği günlerde hapishane fotoğrafları bile gazetelere düştükten sonra, doğrusu tıpış tıpış gidip teslim olmasını kim bekleyebilirdi ki?

TEK SUÇLU O MU?
Belki de ilk defa bir firari yakalandığı için bu kadar üzüldük. Nedeni belli:
Hem suçlu olduğuna inanmıyoruz, inanamıyoruz. Hem de suçlu olduğuna inandıklarımız dışarıda rahat rahat gezerken, onun bu kadar ağır bir ceza çekmesini anlamsız buluyoruz. Kendisine zarar vermiş olabilir, böyle durumlarda hapis cezası yerine bir tedavi süreci de uygulanabilir.
Buna rağmen sanki ülkedeki bütün uyuşturucu sorunu Deniz Seki’den kaynaklanıyormuş ve uyuşturucu ticaretinin başında kendisi varmış gibi davrananlar oldu bu süreçte.

“PİYASADAN SİLİN”
“Basın kötü örnekleri mümkün olduğu kadar ekranlara çıkarmamalı. Deniz Seki konusunda basına, kamuoyuna hatta menajerlere, ona iş verenlere düşen; bu insanı piyasadan silmektir.
Çünkü biz illegal bir iş yaptığı ispatlandıktan sonra hâlâ toplum nezdinde bu insanı yüceltirsek o zaman kanunsuzluğu, kötülüğü yüceltmiş oluruz gençlerin gözünde” bile dedi Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman.
Daha duyarlı olmasını beklediğimiz Yeşilay Başkanı bile magazin dünyasından isimler vererek, “Bu insanları piyasadan silmek lazım” diyecek kadar ileri gitti. Nihat Doğan’dan hallice bir açıklama yaparak.
Bkz. Nihat Doğan’ın “Azmi olmayan, karakteri olmayan hiçbir insanın; değil şöhret, sokağa çıkma hakkı yoktur” özlü sözü.

“KADERİNİ YAŞA”
E, şimdi ne oldu?
Deniz Seki yakalandı, artık huzur içinde uyuyabileceğiz. Deniz Seki tutuklandı, artık sanırsınız Türkiye’de uyuşturucu sorunu tamamen çözüldü.
Hayır, Deniz Seki’nin avukatı falan değilim, kendisiyle hiçbir samimiyetim de yok. Geçirdiği zor günlerden sonra tanıştık, önceki albümü ‘Sözyaşlarım’ piyasaya çıkmadan önce birlikte dinledik röportaj için. Ama yine de onu ekranlarda elleri kelepçeli gördükçe, “N’olur müsaade edin” demesini duydukça, elimde değil, üzülüyorum.
“Dünyada aşamayacağım bir yol olamaz/Bunu da unutma bir kenara yaz/O ne dedi, bu ne dedi diyene kadar/Kaderini yaşa ya da yenisini yaz”... diyordu ‘Sözyaşlarım’da yer alan ‘Aşk Müzikali’ şarkısında.
O zaman, Deniz Seki bu sefer ikinciyi seçmiş, yenisini yazıyor belli ki diye düşünmüştüm.
Üstüne bir albüm daha yaptı Deniz Seki.
Ama ne yazık ki kısa sürdü yeni hayatı, şimdi kaderini yaşıyor. Umuyorum, yenisini de yazacak eninde sonunda...