Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne kadar bilinçli olduğumuzu iddia etsek de konu, kilo vermeye gelince çok kolay kanıyoruz. “Dukan’la şu kadar kilo verdim” diyenleri duyup da etkilenmemek mümkün mü?

Dukan’ın doktorluk lisansı iptal edildi, ama hâlâ herkesin elinde bir Dukan kitabı var. Tamam lisansının iptal edilmesiyle diyetinin tam bir bağlantısı yok ama yine de bu her dediğini uygulayalım anlamına gelmiyor tabii. Bu ara Dukan yapamayanlar da Karatay diyeti yapıyor. Karatay’ın yemek tarifleri kitabı yok satıyor.


Ne kadar bilinçli olduğumuzu iddia etsek de konu, kilo vermeye gelince çok kolay kanıyoruz. “Dukan’la şu kadar kilo verdim” diyenleri duyup da etkilenmemek mümkün mü? Ben de dayanamadım, metobolizmamı şaşırtmak için başladım Dukan’ın ataklarına. Sadece protein yenilecek, yanında başka hiçbir şey yok. Sabah yumurta, öğlen ve akşam balık derken ertesi sabah gözümü zor açtım. Soğuk soğuk terledim. Ayakta zor durdum. Protein fazlasını reddetti bünyem, ben ne kadar kararlı olsam da bünye 2 gün yeme-içmeyi reddederek bana haddimi bildirdi.

Haberin Devamı


Daha sonra duyuyorum, çok Dukanzede var. Sonraki konuşmalar belli, “Karatay diyeti daha mantıklı”. Ama tabii kime göre, neye göre, tartışılır. Zaten doktorlar da tartışıyor. Ben hala her bünyenin farklı olduğuna ve bütün kan tahlilleri yapıldıktan sonra size özel bir diyet uygulanması gerektiğine inanıyorum. Tabii sporla birlikte. Acısız zayıflık olmuyor. Öyle “4-5 gün protein diyeti yapıp 2-3 kiloyu verdim mi tamam” demeyin, yoksa siz de çok yakında bir Dukanzede olabilirsiniz.

SiZ DE DUKANZEDE OLMAYIN

Boğaz’da yelkenlerle mola verin

Bu şehirde ve bu ülkede yaşamanın tüm zorluklarına rağmen güzel bir havada Boğaz’a inince birden her şey güllük gülistanlık olabiliyor. İşte bu yüzden bugün planlarınızı iptal edin ve Boğaz’daki yelken yarışını izlemeye gelin. Bosphorus Cup, Boğaz’da yapılan ilk yelken yarışı. Org Sports’un düzenlediği yarışın 11’incisi gerçekleşiyor. Organizasyonun başında Orhan Gorbon gibi bir yelkencinin olması da ayrıca bir artı.


11 yılda çok şey değişti. Başta az sayıda teknenin katıldığı yarış, giderek daha çok ilgi gördü. Bunda sponsorların da etkisi oldu, yelken sporunun Türkiye’de daha çok yaygınlaşmasının da. Bosphorus Cup’ın birincileri daha sonra yurt dışındaki yelken yarışlarına da katılmaya hak kazandılar. St. Tropez’deki yarışlarda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiler.
Bu yıl Bosphorus Cup, American Express Sailing Regatta’nın ilk ayağı. Türkiye’deki yarışları kazananlar yine yurt dışında yarışmaya hak kazanacak. Yarışı bugün Reina’da izlemek mümkün. Saat 12.00’de başlıyor, 18.00’e kadar devam edecek. Saat 16.00’da ise Emporio Armani ve Porche Design yaz defilesi yapılacak. Gün boyu Virgin Radio DJ’leri set başında olacak. Ayrıca çocuklara özel spor, oyun ve eğlence köşesi de unutulmamış.
Bakalım bu yıl Can Yalman’ın tasarladığı kupayı hangi takım kazanacak? Heyecanla bekliyorum.

Haberin Devamı

Bu indirim kaçmaz!

Mağaza sahipleri şikayetçi, sezonda satılan malların oranı giderek düşüyor. Artık müşteri akıllandı, sezonda alışveriş yapmıyor, indirimi bekliyor. Bunun nedeni de çok basit aslında. Sezonda aldığınız şey ertesi gün yarı fiyatına inebiliyor, böyle olacağını bile bile de kimse kendini aptal yerine koydurmak istemiyor. İşte bu yüzden Türkiye’de şimdiden birçok marka yaz indirimine girmiş durumda. Tabii yaz bir türlü gelemediği için yazlık alışveriş olayı da henüz başlayamadı.
Şimdi size bu mağaza indirimlerini tek tek anlatacak değilim. Ama kaçırmamanız gereken bir sample sale’den bahsedebilirim. Bugün Nişantaşı Juno’da Juno Bazaar kuruluyor. Oye, Crysellas, Zümrüt, Jour du Nil, Essie, Ebru Danyal, Batya Kebudi, opitipiti.com ve Nr.39’un indirimli ürünleri satışa çıkıyor. Saat 11.00-17.00 arasında Juno’ya uğramakta fayda var.