Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son zamanlarda şehrin en çok konuşulan kadınlarından biri Ayşe Kucuroğlu. ‘Çocuk da yaparım kariyer de’nin en başarılı canlı örneği. İlk çocuğunu doğurduktan sonra Bebek’te dört masalı bir kafe olan Happily Ever After’ı açıyor. Tuvaleti bile olmayan kafeyi şehrin en havalı isimleri her gün dolduruyor. Sonra Ayşe yandaki dükkanı alıp Happily’yi büyütüyor. Bu arada eşi Taner ile birlikte aileyi de büyütüyor, iki çocuk daha yapıyor. En son bombası da açılacağını ilk benden duyduğunuz, son günlerin en popüler mekanı Public. Ayşe’nin daha sadece 33 yaşında olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. Onu çok yakında önemli iki markanın işbirliğinde bir reklam kampanyasında model olarak da göreceksiniz, şaşırmayın.
Şaşırtıcı ama Public beklenenin çok üstünde bir ilgi görüyor. ‘Çok kalabalık’ diyen de, ‘Herkes ayakta duruyor, kimse eğlenmiyor’ diyen de, ‘Anjelique’e benzedi’ diyen de Public’e akın etmeye devam ediyor. Kimi görme ve görünme yeri olduğu için, kimi nefis mantısı için, kimi de iyi müzik için. Böyle bir etki uzun zamandır görülmemişti.

Haberin Devamı

YILDIZLI MASALAR
Bebek'e Michelin dokunuşu
Şimdi gelelim Ayşe’nin yeni maceralarına. Public zirvede deyip de ilk gözağrısını ihmal etmiyor. Happily Ever After için de haldır haldır çalışıyor. Artık Happily’de akşamları ‘chef’s table’ organizasyonları yapacak. Bildiğiniz şef masalarındaki gibi mekanın kendi şefi değil burada söz edilen. Yurtdışından önemli şefler getirecek.
İşte bu noktada işler karışıyor. Yabancı bir isim olunca ünlü diye yutturmak çok kolay oluyor. O yüzden nerede kenarda köşede kalmış birileri varsa getirilip böyle pazarlanabiliyor. Ama Happily’de durum farklı olacak. Nasıl mı bu kadar eminim? Çünkü ilk gelecek olan şef Claudio Chinali. Roma’daki üç Michelin yıldızlı restoran La Pergola’da efsane şef Heinz Beck ile birlikte çalışmış. La Pergola’nın benim için özel bir yeri var. Hayatımın en güzel yemeğini burada yedim. Tabii bunda lezzet kadar düğün yemeğim olmasının da etkisi çok. Hatta Alman şef Heinz Beck bizim için özel bir düğün pastası bile yapmıştı.
Claudio Chinalli, La Pergola’dan sonra şimdi Verona’daki Villa Del Quar adlı beş yıldızlı butik otelin içindeki iki Michelin yıldızlı restoran Arquade’ye transfer olmuş. Burada executive şef Bruno Barbieri ile birlikte çalışıyor.
Vedat Milor okurları bilir, Milor her zaman ‘İki Michelin yıldızlı restoranlara gidin’ der. Nedeni de belli. İki yıldızlılar üçüncü yıldızı hak edebilmek için çok çalışır ve fiyatları da üç yıldızlılardan daha uygun olur. Üç yıldızlılarda ise yemek kalitesi bozulmaya başlayabilir.

Haberin Devamı

275 Euro nerde, 120 TL nerde
Claudio Chinali hem üç hem iki Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış bir şef. Happily Ever After için hazırladığı özel mönüleri merakla bekliyorum. Ayşe, mönünün Bolonya mutfağı gibi ‘cozy’ olacağını söylüyor. "Milano mutfağı gibi sofistike değil" diyor. Sırf deniz mahsullerinden oluşan bir mönü de olacak.
Şefin masası 50 kişilik ve 20 kişilik. Dört yemek ve sınırsız Şili şarabının kişi başı fiyatı 120 TL. Verona’ya gidip de bu yemeği Arquade’de yemek isterseniz içkisiz 180 Euro’yu gözden çıkarmanız gerek. Şarap isterseniz de bir 95 euro daha... 120 TL Bebek’te bu yemek için uygun bir fiyat sayılır.
Ne zaman mı? Şef, 13 Ocak’ta geliyor. Şefin masası üç gece yapılacak. İlgileniyorsanız şimdiden rezervasyon yaptırın.


Bu gece için 4 öneri
1-Ulus 29’da iade-i ziyaret var. Monako’nun ünlü gece kulübü Jimmy’z’in partisini kaçırmayın.
2-Timuçin Esen hayranları doğru Hayal Kahvesi’ne... Saat 24.00’te sahneye çıkıyor.
3-The House Cafe İstiklal’in cumartesi partileri çok güzel oluyor. Bu gece Bart Hendrix çalıyor.
4-Alman DJ Rocco 22 Ocak’ta Public’te. Bu da house meraklılarına müjdemiz olsun.