Cadde Çalışma Bakanı'ndan Aleyna Tilki açıklaması

Çalışma Bakanı'ndan Aleyna Tilki açıklaması

27.10.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:

16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki'nin alkollü mekanlarda sahne almasıyla ilgili çalışma başlatıldı.

Çalışma Bakanından Aleyna Tilki açıklaması

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aleyna Tilki'nin bir çocuk olduğuna dikkat çekerek, gece kulüplerinde sahneye çıkmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bakan Müezzinoğlu, "18 yaşından küçük olan herkes bizim için çocuktur. Ruhsal ve psikolojik gelişimlerinin tamamlanması için bu yaş altındaki herkesin kötü alışkanlıklardan ve gelişimine olumsuz etki edecek ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Biz eğitim merkezlerimizin çevresinde dahi alkollü mekanlara geçit vermezken eğitim yaşındaki çocuklarımızı bu alışkanlıkların merkezlerine asla teslim edemeyiz" dedi.

İş Kanunu'na göre çocukların gece çalıştırılamayacağını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "4857 sayılı İş Kanunu'nun 69'uncu maddesine göre; gece dönemine rastlayan sürelerde 18 yaş altında çocuklar çalıştırılamaz. Gece döneminden kasıt 20.00 ile 06.00 olarak belirlenmiştir. Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4'üncü kısmında içkili yerler tanımlanmıştır. 36'ncı maddede de bu yerler de çalışacak kişilerin 18 yaşından küçük olamayacağı zaten belirtilmiştir. Burada amaç, muhtemel zihinsel ve psikolojik travmaların önüne geçilmesidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, içkili ortamlarda çocuk şarkıcı çalıştırılan mekanları mercek altına aldı. Aleyna Tilki'nin sözleşmelerinin de inceleneceği öğrenildi.