Cadde ‘ÇAPKIN KOMiSER’iN 50’NCi YILI

‘ÇAPKIN KOMiSER’iN 50’NCi YILI

11.10.2014 - 20:13 | Son Güncellenme:

Usta tiyatrocu Zihni Göktay (68), 50’nci sanat yılını ‘Cibali Karakolu’ oyunuyla kutluyor. ‘Çapkın Komiser’i canlandıran Göktay, Erhan Yazıcıoğlu’ndan gelen “Oynar mısın?” teklifini, “Amuda kalkarak gelirim” diyerek kabul etmiş.

‘ÇAPKIN  KOMiSER’iN  50’NCi YILI

Sanatçı, “Benden önce iki büyük usta Muammer Karaca ve Nejat Uygur’un canlandırdığı komiseri oynamak gurur verici” sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Haberin Devamı

50'NCi YILINI KUTLUYOR

Türk Tiyatrosu'nun usta oyuncularından Zihni Göktay, 'Cibali Karakolu' ile yıllar sonra tekrar sahnede...

Zihni Göktay, 53 yıl sonra yeniden sahnelenen ‘Cibali Karakolu’ ile muhteşem bir dönüş yaptı. 50’nci sanat yılını ‘Cibali’ oyunuyla kutlayan Göktay, şöyle konuştu:
“Erhan Yazıcıoğlu genel sanat yönetmeni oldu ve beni aradı. ‘Bir türlü hayata geçemeyen ‘Cibali Karakolu’ hayata geçiyor, gelir misin?’ dedi. ‘Amuda kalkarak gelirim’ dedim. Daha önce Muammer Karaca ve Nejat Uygur’un canlandırdığı komiseri oynamak gurur verir, önemli bir emanettir...”
Oyunda Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Cem Uras gibi isimler rol alıyor. ‘Cibali Karakolu’, 18 Ekim’e kadar Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde. 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

İlk kez 1951 yılında Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahnelenen Cibali Karakolu, 16 yılda üç binin üzerinde oynanarak Türkiye'nin en uzun süre afişte kalan oyunu oldu.
‘Cibali Karakolu’,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Nedret Denizhan rejisiyle yeniden sahneleniyor.

Yazarlar