Cadde Cemal Kalyoncu: Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

Cemal Kalyoncu: Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cemal Kalyoncu, Altın Baklava Film Akademisi VII. Uluslararası Film Festivali’nin galasında “Ülkesini seven bir kurum olarak kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz” dedi

Cemal Kalyoncu: Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz

AYSEL BOZAN YILMAZ - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen Altın Baklava Film Akademisi VII. Uluslararası Film Festivali, görkemli gala gecesi ile sona erdi. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde 98 ülkeden bin 368 öğrenci filminin başvurduğu festivalde, 13 film ödüle layık görüldü.
Festivalin gala gecesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yedi yıl önce, 15 öğrencinin katılımıyla başlayan festivalin bu yıl bin 368 başvuru alması ne kadar doğru bir yol izlendiğini ve nitelikli bir çalışma yapıldığını göstermektedir” dedi.

Haberin Devamı

'Daha da büyüyecek’

HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ise törendeki konuşmasında “Ülkesini seven bir kurum olarak; her konuda elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz” dedi. 

Tören öncesi yaptığımız röportajda, festivalin çıkış hikâyesi hakkında bilgi veren Kalyoncu, fikrin HKÜ Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’ya ait olduğunu kaydetti. Festivalin bu yıl yedincisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kalyoncu, pandemiye rağmen 100’e yakın ülkeden katılım olduğunu belirtti. Gelecek yıl daha çok katılımcıyla daha büyüklerini yapmayı hedeflediklerini söyleyen Kalyoncu, Kalyon Kültür çatısı altında sergiler, atölyeler, söyleşiler düzenlediklerine de değindi. 

Haberin Devamı

Cemal Kalyoncu: Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz