Cadde Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı!

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı!

23.05.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

ABD'li şarkıcı ve oyuncu Courtney Love, Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı olaylı dava hakkında konuştu. Ünlü isim, Depp'in kendisi ve kızı için yaptıklarını anlatarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı

2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp ve kendisinden 23 yaş küçük Amber Heard'ün ilişkileri önce nikah masasına, ardından da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı.

Haberin Devamı

ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax şehrinde süren davayı denetleyen yedi jüri üyesi, 36 yaşındaki Heard'ün, 2018'de ismini vermese de birebir tarifiyle eski kocası Johnny Depp'ten bahsettiği, şiddete uğradığını anlatan ve Washington Post gazetesinde yayınlanan bir yazıda, 58 yaşındaki aktöre iftira atılıp atmadığına karar verecek.

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı

New York Post'ta yer alan habere göre; jüri, ayrıca Heard'ün milyonlarca dolar tazminat ödemesi gerekip gerekmediğini de belirleyecek. 27 Mayıs tarihinde yapılacak olan dava kapanış konuşmalarının ardından jüri, Depp ve Heard'ün kaderi üzerinde tartışmaya başlayacak.

"TAZMİNAT CEZASI VERİLMEMESİ MÜMKÜN"

Heard'ün hukuk ekibine yakın bir kaynak, jürinin her ikisi tarafından da ikna olmama ve ne Depp, ne de Heard'e tazminat ödenmemesine karar verme olasılığının da bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Depp'in sözcülerinden biri de, "Tazminata jüri karar verir ve evet, tazminat cezası verilmemesi mümkündür" ifadelerini kullanarak bunu onayladı.

Eğer Amber Heard suçlu bulunmazsa, yasal ücretlerinin maliyetini Depp'ten geri alma hakkına sahip olacak. Kaynaklar, bu miktarın daha sonra bir yargıç tarafından belirleneceğini söyledi.

"CAYDIRICI BİR ETKİSİ OLACAK"

Ceza avukatı ve eski Kaliforniya yargıcı Halim Dhanidina'nın söylediklerine göre ise; davayı Depp kazanırsa, bunun diğer aile içi şiddet kurbanlarını konuşmaktan vazgeçirecek bir 'caydırıcı etkisi' olacak.

Dhanidina, "Bir iftira davası başarılı olduğunda, bunun mağdurların, kurumlara veya güce sahip kişilere karşı seslerini yükseltme konusunda caydırıcı bir etkisi olur, çünkü dünyanın başlarına yıkılacağını düşünürler" dedi.

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı

"BÖYLE BİR DÜNYA YARATMAK İSTEMİYORUZ"

Eski yargıç, bu sözlerine ek olarak, "Ancak insanların doğru olmadığını bilseler bile istediklerini söyleyebileceklerini hissettikleri bir dünya da yaratmak istemiyoruz" ifadelerini de kullandı.

Halim Dhanidina, "Karar, her ne olursa olsun, öyle ya da böyle iki taraf için de caydırıcı bir etkiye sahip olacak" şeklinde konuştu.

HAPİS CEZASI RİSKİ YOK

Depp ile 15 ay evli kalan 'Aquaman' oyuncusu Amber Heard'ün, cezai bir suçlamayla karşı karşıya olmadığı için hapis cezası alma riski bulunmuyor. Ancak kaybetmesi halinde, eski eşi Johnny Depp'e yüklü miktarda tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

"HÜKÜM VERMEK İSTEMİYORUM"

Tüm bunlar yaşanırken ve dava sona yaklaşırken, ünlü isimler de sık sık konuyla ilgili görüşlerini dile getiriyor. Chris Rock'tan sonra, şarkıcı Courtney Love da yayınladığı bir videoyla gündemi meşgul eden dava ile ilgili konuştu.

Ünlü, "Karayip Korsanları" yıldızının 1995'te bir gece kulübünün dışında aşırı doz aldıktan sonra hayatını kurtardığı bir günden bahsetti. 57 yaşındaki Love, hafta sonu bir arkadaşının sosyal medya hesabında paylaştığı bir videoda şu ifadeleri kullandı:

Konu hakkında halka açık bir şekilde hüküm vermek istemiyorum, ancak 1995'te bir gece kulübünün dışında aşırı doz uyuşturucu aldığımda Johnny'nin bana kalp masajı yaparak hayatımı kurtardığını söylemek istiyorum.

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı

Depp, Batı Hollywood'daki Sunset Strip'te bulunan ve ünlülerin sık sık gittiği bu ikonik kulübün ortak sahibiydi.

Olay sırasında Love, 1994 yılında 27 yaşında intihar ederek hayatını kaybeden kocası Kurt Cobain'in trajik kaybını yaşıyordu. İkili 1992'de evlenmiş ve Frances Bean ismini verdikleri bir kızları olmuştu.

Haberin Devamı

KIZINA MEKTUP YAZDIĞINI SÖYLEDİ

Love, videoda aktörün birkaç kez kızına ulaştığını da söyledi. Ünlü isim, babasının zamansız ölümü ve annesinin bağımlılıkla mücadelesi sırasında Depp'in, Frances'e 13. doğum günü için bir mektup yazdığını iddia etti.

Courtney Love, o zamanlar Johnyy Depp'in kendisini tanımadığını söyledi ve şöyle konuştu:

Johnny, ben uyuşturucu bağımlısıyken ve Frances sosyal hizmet görevlileriyle acı çekerken, kızıma, bana hiç göstermediği dört sayfalık bir mektup yazdı. Sonrasında, kızımın okuluna onun ve tüm arkadaşlarının 'Karayip Korsanları'na gitmesi için limuzinini gönderdi. Bunu defalarca yaptı. Gösterimlerde Frances'e, adının yazılı olduğu kendi koltuğunu verdi.

Courtney Love: Johnny Depp hayatımı kurtardı

Love, "Bu korsan filmlerinden birini hiç izlemedim, ama Frances onlara bayıldı. 13 yaşındayken bana, 'Anne Johnny hayatımı kurtardı' dedi" diye konuştu.

"UMARIM ADALET YERİNİ BULUR"

Videonun sonuna doğru Love, iftira davasında Depp'in tarafını tutmasına rağmen, Amber Heard'e karşı hâlâ "empati" duyduğunu da açıkça belirtti:

Zamanında Amerika'nın en nefret edilen kadını oldum. Dünyanın en nefret edilen kadınıydım ve bunun, Amber için nasıl hissettirdiğini anlıyorum. Onun yerinde olduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Ama feminist bir hareketi kendi kişisel kazancınız için kullanıyorsanız, o zaman umarım adalet her neyse yerini bulur.

Yazarlar