CaddeCRR'de Davut Sulari türküleri

CRR'de Davut Sulari türküleri

29.12.2017 - 10:45 | Son Güncellenme:

'Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları' konser serisi kapsamında 1985 yılında hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Davut Sulari'nin eserleri müzikseverlerle buluştu.

CRRde Davut Sulari türküleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) bu yılki son konserinde, 1985 yılında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Davut Sulari anıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1,5 saat süren konserde solist Münevver Özdemir, Elif Buse Doğan ve Aykut Aslan ile Yavuz Bingöl tarafından Sulari'nin aralarında "Bugün Bayram Günü Derler", "Kirpiğin Kaşına da Değdiği Zaman", "Bir Güzelin Aşığıyım", "Efendiler Bağ" ve "Ne Güzel Yaratmış"ın bulunduğu 14 parça seslendirildi.

Şefliğini Turan Sağer'in üstlendiği konserde, Bingöl ve solistlere 28 kişilik orkestra eşlik etti.

DAVUT SULARİ

Gerçek ismi Davut Ağbaba olan halk ozanı Sulari, Erzincan'da 1925 yılında dünyaya geldi. Sulari, dedesi tasavvuf şairi Kaltık Mehmet Ağa'nın yanında büyüdü.

Sanat hayatı boyunca türkü, atışma, güzelleme dallarında örnekler veren Sulari, Doğu Anadolu'da asırlardan beri dilden dile anlatılan efsaneleri, menkıbeleri şiirleştirdi.

Haberin Devamı

Sulari, 17 yaşında başlayan sanat hayatı boyunca, aşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden oldu ve Konya Aşıklar

KEŞFETYENİ
Dünyanın en zengin üçüncü insanı evleniyor! Venedik'i resmen kapattı
Dünyanın en zengin üçüncü insanı evleniyor! Venedik'i resmen kapattı

Cadde | 23.06.2025 - 15:43

Milyarder Jeff Bezos ve gazeteci Lauren Sanchez, İtalya’nın Venedik kentinde milyon dolarlık düğünleri için geri sayıma başladı.

Yazarlar