Cadde Cüneyt Arkın'ın duası kabul oldu!

Cüneyt Arkın'ın duası kabul oldu!

30.06.2022 - 09:59 | Son Güncellenme:

Yeşilçam efsanesi Fatma Girik, 24 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybetmişti. Sanat dünyasını yasa boğan vefat haberi sonrası Türk sinemasının bir diğer unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın, "Yüreğim yanıyor! Fatma’m bekle beni orada geliyorum" açıklaması yürek burkmuştu. Bu sözlerden beş ay sonra Arkın, kalbinin durması sebebiyle ambulansla kaldırıldığı aynı hastanede hayatını kaybetti.

Cüneyt Arkının duası kabul oldu

Cüneyt Arkın, geçtiğimiz salı günü evinde rahatsızlanarak Beşiktaş Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Ancak 85 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arkın'ın ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, usta oyuncunun kalbinin durması sebebiyle ambulansla hastaneye getirildiği ve bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu, usta oyuncunun, meslektaşı Fatma Girik'in vefatının ardından yaptığı duygu yüklü açıklamayı "Cüneyt Arkın'ın duası kabul oldu" başlığı ile köşesine taşıdı. İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısı...

"Türk Sineması’nın 'Dört Yapraklı Yoncası’ndan biri olan Fatma Girik, Etiler’deki Liv Hospital’da son nefesini verdiğinde takvim yaprakları 24 Ocak 2022’yi gösteriyordu.

Cüneyt Arkının duası kabul oldu

O gün NTV muhabirinin görüş almak için aradığı Cüneyt Arkın, arkadaşının ardından şöyle haykırıyordu:

Bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden. Of of of. Ah canım. Benim de bir parçam gitti. Yüreğim yanıyor, yüreğim dostlar. Fatma’m bekle beni orada geliyorum.

Bu sözlerinin üstünden beş ay geçen Arkın, ambulansla aynı hastaneye kaldırıldığında çoktan son nefesini vermişti.

Arkın’ın birkaç ay önce yayınlanan ‘Benim Kahramanım Türk Halkıdır’ adlı son kitabının 131’inci sayfasında, eşi Betül Hanım’a olan sevgisi ve bağlılığını anlatan satırlarını 27 Mart 2022 tarihli Alice’de yazmıştım.
Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim Cüneyt Arkın’ın, eşi Betül Cüreklibatır için ‘Onsuz Bir Gün’ başlığı altında yazdığı o anlamlı satırları:
'Ölümden korkmuyorum.
Sadece Betül’den evvel ölmek isterim.
Allah göstermesin onun yokluğunu. Onsuz, yalnız kalmak istemem.
Bir günlüğüne bir yere gittiğinde bile onu çok özlüyorum.
Onsuz bir günü bile düşünemiyorum!'

Haberin Devamı

Cüneyt Arkın’ın hayata vedası belki erken, ama tam da istediği gibi oldu. Ailesi ve sevenleri bugün son yolculuğuna uğurlayacak Türk sinemasının efsanesini.
Bize veda eden Cüneyt Arkın, başta Fatma Girik olmak üzere ölünce yüreğini acıtan sanatçı dostlarına kavuşacak.
Mekanın cennet olsun Cüneyt Arkın."