Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta Anadolu’yu arşınlamaya başlamış ve Antalya’ya kadar gelmiştik. Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinin en önemli tarihi yerlerini içeren gezinin ikinci yarısını ise bu hafta tamamladık ve perşembe sabahı sevgili Ursula, Carsten ve Sonja’yı, ilk fırsatta bir Doğu ve Güneydoğu Anadolu programında buluşmak üzere İstanbul’dan yolcu ettik.

İşte ikinci haftanın rotası ve programı...

7. Gün/Antalya-Konya

Konya yollarına düşmeden önce dünyanın en güzel ve iyi korunmuş antik tiyatrolarından birini, bugün hâlâ sanatseverleri ağırlayan Aspendos Tiyatrosu’nu ziyaret ettik. Sonrasında bir kez daha Toros Dağları’nı aşarak Konya’ya vardık ve Karatay Medresesi ve Mevlana Müzesi’ni gezdik beraberce.

Haberin Devamı

8. Gün/Konya-Kapadokya

Sabah erkenden eski kervan yolunu takip ederek Kapadokya’ya doğru yola koyulduk. Doğal olarak günün ilk durağı da Sultanhanı Kervansarayı oldu. İkinci durağımız ise serin bir havanın eşliğinde 390 küsur basamak sonrası ayak bastığımız Peristremma yani ünlü Ihlara Vadisi’ydi. Dünyanın en büyük kanyonları arasında sayılan vadi Hıristiyanlığın kuruluş yıllarından beri önemli bir dini merkez esasında. 14 km’lik vadideki 105 kiliseden 14’ü bugün ziyaret edilebilmekte. Belisırma’ya kadar yürüyüş yaklaşık bir saat sürüyor. Yolda Diker Çay Bahçesi’nde kısa bir mola verip çaylarınız yudumlamak mümkün. Günün son ziyareti ise girişi ne hikmetse metro istasyonuna benzetilmiş, Kapadokya’nın doğası ile tamamen uyumsuz hale getirilmiş dünyaca ünlü Kaymaklı yeraltı şehri oldu.
Ziyaret sonrası hedefimiz ise iki gece kalacağımız otelimiz Burcu Kaya oldu.

Adım adım Anadolu - 2
9. Gün/Kapadokya

Göreme Müzesi ile başladığımız günümüze, Paşabağ ile devam ettik. Yol boyunca birbirinden güzel fotoğraflar çektiğimiz onlarca mola verdik. Avanos’ta çömlek nasıl yapılır, halı nasıl dokunur öğrendik. Özetle yorucu ama yine dolu dolu geçen bir gün yaşadık.

10. Gün/Kapadokya-Ankara

Sabah kahvaltısı sonrası modern Türkiye’nin başkenti Ankara’ya doğru yoldaydık. Tuzgölü kıyısında kısa bir fotoğraf molası vermemek olmazdı, biz de verdik. Dostlar fotoğraf çekerken tesis sahibi Şahin Altuğ ile turizmi konuştuk. Ankara’da ilk hedefimiz Anıtkabir oldu. Her zaman olduğu gibi yoğun bir kalabalığın olduğu Anıtkabir ziyareti sonrası dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan ödüllü Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne geçtik. Adım adım gezdiğimiz müze her daim olduğu gibi büyüleyiciydi. Kaleiçi’nin dar sokaklarında yaptığımız keyifli bir yürüyüş sonrası otelimize döndük.

Haberin Devamı

11. Gün/Ankara-Bursa

Anadolu’nun bereketli topraklarında yaptığımız dört saatlik yolculuk sonunda parke taşlarıyla döşeli dar sokakları ve tarihi evleri ile ünlü Cumalıkızık’taydık. Dar sokaklar adımlandı, çaylar içildi ve Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’ya devam edildi. Ulu Cami, Koza Han, Yeşil Cami, Yeşil Türbe ve sonrasında yapılan panoramik Bursa turu sonrası ise otelimizdeydik.

12. Gün/Bursa-İstanbul

Bursa’dan İstanbul’a otoban yerine feribotla geçmek en güzeli. Yemyeşil bir doğa eşliğinde vardığımız feribot bizi İstanbul’un kaosuna ulaştırdı. İner inmez başlayan kabus gibi trafikten sahil yoluna inerek bir nebze de olsa kurtulduk. Sahil Yolu, Bağdat Caddesi sonrası Salacak’ta soluklandık. Üsküdar, Kuzguncuk ve Anadolu Hisarı’nı adım adım gezdik ve dinlenmek için kendimizi otelimize attık.

Haberin Devamı

13. Gün/İstanbul

Sabah kahvaltısı sonrası Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret ile başlayan günümüz Topkapı Sarayı, Ayasofya, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Hipodrom ve Türk İslam Eserleri Müzesi ile devam etti ve Kapalıçarşı ile günü sonlandırarak dönüş yolcuğuna hazırlık için otele döndük.

İki teşekkür...

Pandeminin yarattığı tüm olumsuz koşullara rağmen Almanya’da Türkiye’yi tanıtmaya devam eden ve bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan BenTour ile bu gezinin konaklama, ulaşım ve diğer tüm diğer hizmetlerini veren, konuklarını her daim en iyi şekilde ağırlayan ülkemizin en eski seyahat acentalarından Kültür Turizm’e kalpten teşekkürler.