Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Pandemi hayatımızı altüst etti, etmeye de devam ediyor. Normalin tanımı iki sene öncesinden çok farklı artık. Tatiller de bundan nasibini aldı. Otel ve destinasyon tercihleri değişti. Hijyen öne çıktı. Çılgın eğlenceler ve tatilde sosyalleşme çabaları, yerini sakin ve dingin programlara bıraktı. Normalleşme sonrası bu ilk bayram tatilinde, açık havada daha çok zaman vadeden kültür turları, yerinde duramayanların; sakin koylardaki küçük oteller ya da mavi yolculuk ise kum-deniz-güneş diyenlerin tercihi oldu. Bu yıl da eğilim, diğer insanlarla mümkün olduğunca az iletişim kurmak.

Haberin Devamı

11 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatı

Eğer 1.5 gün izin alabiliyorsanız, 15 Temmuz Perşembe günü yola çıkıp 25 Temmuz’da geri dönebilirsiniz. Bu da 11 günlük uzun bir tatil demek.
Peki nereleri tercih ediyor yurdum insani diyordum ki Medya Takip Merkezi’nin yaptığı, yerli ve yabancı medyada en çok konuşulan tatil beldelerimiz, araştırmasının sonuçları düştü posta kutuma.

Türk basınının gözdesi Bodrum

Medya Takip Merkezi, haziran ayında 10 bini aşkın gazete, dergi, TV, internet ve sosyal medya’da yaptığı taramada, 29 bin 4 haber ile Bodrum gündeme en çok gelen tatil beldesi, olurken onu 10 bin 583 haber ve sosyal medya paylaşımı ile Çeşme izlemiş. Üçüncü 9 bin 354 haber ve sosyal medya paylaşımı ile Alanya, dördüncü 7 bin 325 haber ile Pamukkale ve beşinci ise hakkındaki 6 bin 977 habere ve sosyal medya paylaşımı ile Marmaris olmuş.

Yabancıların tercihi Fethiye oldu

Normalleşme adımları ile birlikte uluslararası turizmde yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya takip servisi DigiLup verilerine göre; Türk turizm beldeleri, global çaptaki sosyal medya mecrasında, Türkiye’ye göre yüzde 83 daha az konuşulsa da 14 bini aşkın yorum ve paylaşıma konu olmuş. Listenin başında, 3 binden fazla paylaşıma konu olan Fethiye yer alırken, Türkiye’nin en popüler tatil beldesi Bodrum,
2 bin 500’den fazla paylaşımla ikinci sırada, yine 2 bin 500’i aşkın paylaşımla Pamukkale üçüncü sırada ve 2 bin 400 paylaşımla Alanya dördüncü sırada yer almakta.

Haberin Devamı

Bayrama üç kala
Üç bölge üç koy

Bayramda mutlaka kum, deniz ve güneş diyenler için yukarıdaki tercihleri de dikkate alarak üç koy tavsiye edeyim bu hafta dedim ben de:

- Bodrum: Siz de Bodrum diyenlerdenseniz, ‘Çökertme’ türküsü meşhur olmuş Aspat’ı yazın bir kenara. Diğer koylara göre her daim biraz daha sakin olan Aspat’ın adının dikime elverişsiz anlamına gelen Aspartos kelimesinden geldiği ve dünyanın sonunu getirecek bir kıyametten kurtulacak kentler arasında yer aldığı söylenmekte. Önde masmavi bir deniz, arkada yeşilin tonları, kum+çakıl bir plaj, bir ufak akarsu ve hemen yanıbaşında bölgenin önemli bir antik yerleşimi olan Termera’nın kalıntıları. Kısaca ne ararsanız mevcut Aspat’ta.
Aracınız ile gidecekseniz Turgutreis’e giderken Karaincir’e varmadan önce tabelaları takip edin. Toplu taşıma ile gelecekler Bodrum’dan Akyarlar minibüslerine binebilirler.

- Fethiye: 2017’de tabiat parkı ilan edilen, Ölüdeniz ile Kelebekler Vadisi arasındaki Kıdrak Koyu, masmavi denizi, yemyeşil ağaçları ve yaban hayatıyla iyi bir alternatif sunmakta. Aracınızla gidecekseniz, Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne doğru devam edin, tabelaları göreceksiniz. Toplu taşıma ile gidecekler, Fethiye’den kalkan Kelebekler Vadisi minibüslerine binebilirler. Girişi ücretli olan parkta ister denize girin, ister doğa yürüyüşü yapın, ister piknik ya da foto safari... Güzel bir gün geçireceğiniz kesin.

Haberin Devamı

- Adrasan: Yıllar önce keşfedip, havası, denizi ve doğasıyla çocuklar büyüyen kadar yaz tatilimizin tek adresi olan Meltem Otel’in de bulunduğu koy Adrasan. Geniş kumsalı, yavaşça derinleşen berrak denizi bizim Ege ile Deniz’in yüzmeyi geliştirdikleri yer oldu. Yurdumun dünyaca ünlü yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu da buradan geçmekte.
Aracınız ile gidecekseniz, Antalya’dan Olympos yönüne devam edip, Çavuşköy sapağından sola dönün. Toplu taşıma kullanacaklar Antalya’dan sabah kalkan minibüsler ile doğrudan Adrasan’a ulaşabilirler.

Meltem Otel hâlâ açık ise Şinasi Bey ve eşi Nermin Hanım’a selamlarımı iletin lütfen.