Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta dostlar, “Uzun zamandır sergi, konser ve etkinlik tavsiyeleri yazmıyorsun. Nerede, ne olduğunu yazsana arada sırada... Malum sonbahar gezmek için en güzel mevsim, yolumuz üzerinde ya da gittiğimiz yerde sergi veya konser olduğunda uğramak güzel oluyor” deyince yazmak şart oldu. Ben de aldım kalemi elime ve eylül-ekim aylarında yolda olan gezginler için seçtiğim sergi, konser ve etkinlikleri konuk ettim bu hafta Seyyah-ı Alem’e.

Bodrum

17 Eylül-10 Ekim arasında harika bir sergi var Bodrum’da. Collectable Art&Design, Dr. Gizem Pamukçu ve Hülya Şekercioğlu iş birliğiyle hazırlanan Synonyms, her daim sanata ve sanatçıya destek veren The Marmara Bodrum’da. Sergide Mehmet Sinan Kuran’ın ve 40 farklı genç sanatçının toplamda 80’e yakın çizim, resim ve heykel gibi formlarda eserleri sergilenecek. Bodrum’da iseniz ya da yolunuz Bodrum’dan geçiyorsa mutlaka uğrayın derim.

Haberin Devamı

İstanbul

Fotoğraf Grubu’nun 21 Mart 2020’de aramızdan ayrılan, fotoğraf eğitmeni Arel Kalender’i anmak için düzenlediği Balat Camhane Cam Sanatını Kültürünü Geliştirme Yaşatma Derneği ve Kutup Ayıları isimli sergi 11-25 Eylül tarihleri arasında Balat Camhane’de.
Akbank Caz Festivali, bu yıl 1 Ekim’de 31’inci kez dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Festival aralarında Galataport’taki tarihi Paket Postanesi, Müze Gazhane’nin de olduğu farklı mekanlarda 100’den fazla Türk sanatçının özel performanslarına ev sahipliği yapacak.
Ekim ayında Bomontiada’da düzenlenecek Mamut Art Project’te genç sanatçı Zeynep Abeş’in Memory Place adlı üç enstalasyon çalışması var. ‘İstiklal Caddesi’, ‘Anne’ ve ‘Uçak’ adlı üç video’dan oluşan Memory Place, kendisinin ve ailesinin çektiği 1000’e yakın fotoğraftan oluşuyor. UCLA Üniversitesi’ndeki tez projesi olarak ortaya çıkan çalışma, bu sene özellikle teknoloji ve medya alanında çalışan kadın sanatçıları temsil eden LA Art Show’da da sergilendi.

Bursa

Balat Atatürk Kent Ormanı’nda bu akşam Evdeki Saat, yarın akşam ise Ceza var. Konserler 22 Eylül’de Gaye Su Akyol, 25 Eylül’de Yüzyüzeyken
Konuşuruz ve 26 Eylül’de Bulutsuzluk Özlemi ile devam ediyor. Aşı kartı veya 48 saat önce alınmış negatif PCR testinin gerektiği konserlerin saati 20.00, biletler ise 20. TL .

Haberin Devamı

Bu haftanın etkinlikleri...

Antalya

19 Eylül’de, yani yarın Kemer Ralli Sahası’nda 7. Kemer Otomobil Festivali var. Açık hava da müzik ve adrenalin dolu bir gün yaşamak isteyenler için farklı bir seçenek.
25 Eylül’de ise bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Antalya Akra Caz Festivali, modern ve klasik cazın yanı sıra, funk, rock, Latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpaze ve caz müziğin ünlü isimleri ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hollanda’da yaşayan Türk kökenli sanatçı Karsu, Önder Focan ve Şallıel Kardeşler, Igor Butman ve Moskova Caz Orkestrası, Sonic Boom, İlhan Erşahin, Arto Tunçboyacıyan sahne alacak sanatçılar arasında. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, dördüncü yılında da festivali yalnız bırakmıyor. Sanatçı, 8 ve 9 Ekim tarihlerinde iki konser ile sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

İzmir

Karşıyaka Yasemin Cafe&Çim Alanı’nda yer alan İzmir +1 Fest sahnesinde bu akşam Gaye Su Akyol var. 24 Eylül’de Bülent Ortaçgil ve 25 Eylül’de ise Evdeki Saat sahnede olacak.
Festivale katılım ücretsiz. Aşı kartı veya 48 saat önce alınmış negatif PCR testinin gerektiği konserlerin saati 21.00.
7. Balkan Panorama Film Festivali, 27 Eylül-03 Ekim 2021 tarihleri arasında Buca’da. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşecek festivalin bu yılki onur konukları oyuncu Erdal Özyağcılar ve yönetmen Goran Markoviç.

Ordu

Güzel Ordu Kısa Film Festivali, bu yıl 22-24 Ekim arasında. Bu yıl beşinci düzenlenecek festivalde Kısa Film Yarışması için başvurular 19 Eylül tarihine kadar kabul edilmeye devam ediyor. Film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve konserler sizleri bekliyor. Bu arada bu yıl itibarıyla festival her yıl sanata üreterek katkı sağlayan bir sanatçıya adanacakmış. Bu yılın sanatçısı ise çok yönlü sanatçı Zuhal Olcay. Festival sanatçının seçeceği kendisine ait bir filmi ile açılacak.