Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Telefon tıngırdadı masanın bir yerlerinde, baktım Sevgili Pınar Kartal Timer, “Gündem yoğun arada bir hoşluk olsun” notuyla bir dosya iletmiş. Pınar’la dostluğumuz Boğaziçi’ndeki öğrencilik günlerimize dayanır. O turizm bölümü mezunu mektepli bir turizmci olarak konaklama sektöründe başarılarla dolu bir kariyer yaptı, ben de işletme mezunu alaylı bir turizmci olarak Sevgili Pınar’ın yönettiği otellerde gerçekleştirdiğim operasyonlarda kendisiyle beraber çalışma şansı yakaladım.
Pınar gönderdiyse, önemlidir deyip tıkladım. Önemliymiş...

Haberin Devamı

İZEV Yaşam Köyü

Farklı projeleriyle toplumsal farkındalık alanında dünya çapında ödüller alan İZEV Vakfı’nı, bundan iki yıl önce toplumda engelli olarak tanımlanan özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalık ve yaşam köyü konusunda kamuoyu oluşturmak amacıyla Another Brick In The Wall’un Türkçe versiyonu ‘Yaşam

Hakkı-Duvar’ klibi projesinden hatırlayacaksınız... 

EN ÖZEL PROJEYE MİS GİBİ KLİP


“Yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar” mottosuyla başta Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters desteğiyle, sevilen sanatçılar Selda Bağcan, Kubat, Koray Avcı ve Funda Arar ile şarkının seslendirilmesini sağlamıştı.
Bu kez BEE GEES’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb’in toplumsal farkındalık için İZEV’e bağışladığı ‘Stayin’ Alive’ şarkısı özel gereksinimli gençlerin sesi olacak.
Görme engelli solist Buğra Kurtuluş ve ona eşlik eden özel gereksinimli gençler Elif Yavuz, Selva Çavuşoğlu, Okan Dinç ve Tan Aytıs’tan oluşan FARK BAND, 70’ler ve 80’lere damga vuran Stayin ‘Alive’ şarkısının Türkçe versiyonuyla 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Gününde farkındalık yaratmak için müzik dünyasına adım atıyor.

Dünyada ilk

İZEV FARK BAND’in seslendirdiği ’Yanımda Ol, Benimle Ol’, bütünleşmiş bir toplum için birliktelik çağrısı yaparken, özel gereksinimli gençlerin hayatın her alanında var olabileceklerini temsil etmekte. Görme engelli, Down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan İZEV gençleri Bee Gees grubunun desteğiyle gerçekleştirdikleri bu çalışmayı, ülkemizdeki on binlerce özel gereksinimli birey ve ailelerine hediye ediyor. Mottoları “Eksik yaprağı sen tamamla!” olan grup, İZEV’in projelendirilmesini sağladığı Yaşam Köyü için pek çok gösteri ve konserde yer almayı hedefliyor. ‘Yanımda Ol, Benimle Ol’, dokuz dilde alt yazılı, işaret dili ve sesli betimleme versiyonlarıyla YouTube’da ve tüm dijital müzik platformlarında yayında. Sözlerini Hakan Kural’ın yazdığı, düzenlemesini ise Selim Çaldıran’ın yaptığı şarkının klip çekimleri İstanbul’un tarihi mekanlarında gerçekleştirilmiş ve sevilen simalar da destek için kamera önüne geçmiş. Milli Basketbolcu, model Burak Gacemer ve eşi Brezilyalı model Larissa Gacamer, oyuncu Pınar Altuğ, iş insanı Murat Tarman, gazeteci Özlem Gürses, voleybolcu Eda Erdem, otomobil yarışçısı Jason Tahincioğlu, Kick Boks Dünya Şampiyonu Birol Topuz, söz yazarı Koray Avcı, avukat ve gezgin Efe Tanay ve İstanbul Erkek Lisesi’nden okuldaşım doktor Yavuz Dizdar’ın katkı verdiği video’yu mutlaka izleyin.“Ben de İZEV’e destek olmak istiyorum” diyorsanız: www.izev.org.tr

Haberin Devamı

Bazaart, Her Eve Bir Sanat

Haberin Devamı

Yeniköy Rotary Kulübü desteğiyle düzenlenen Bazaart Projesi’nin 10’uncusu Mart 2020’de yapılacakken, pandemi nedeniyle ertelenmişti. Proje bir yıl sonra 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında Ferda Art Platform’da sanatseverlerle buluşacak ve ‘Her Eve Bir Sanat’ ana fikrinden yola çıkarak sanat öğrencilerini, sanatseverler ve koleksiyonerler ile bir araya getirip, eserlerini sergileyecek. 30 yaş altında olmak kaydıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin, yeni mezunların ya da yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımına açık projenin seçici kurulunda Derya Bigalı, Mustafa Horasan, Öner Kocabeyoğlu, Ömer Özyürek ve Nazlı Pektaş var.
Kadına Şiddet konulu ‘Özel Ödül’ün mevcut olduğu yarışmada, seçilecek eserlere verilecek ödül paraları sanatçıların eğitimine katkı sağlamak amaçlanmakta.
Daha fazla bilgi için:
www.bazaart.org