Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sevenler için, sonbahar bir başka güzel... Avrupa’da bağbozumu zamanı, Kuzey Amerika Ormanları göz kamaştırıcı renkleriyle kışa hazırlanırken, güney yarımküre ilkbahara göz kırpmaya başladı.
Kanada ve ABD’nin kuzeyi artık serinken, Arjantin ve Brezilya’da havalar gezmek için ideal. Avrupa’da ise sonbahar kendini iyice hissettirmeye başladı. Kuzeyde yağışlar artarken, güney hâlâ ılık. Asya’da ama özellikle de Tibet bölgesinde ise havalar pek bir sert. Güneye tropik bölgelere inersek, muson yağmurlarına daha bir ay var.

Haberin Devamı

Ve yurt içi

Antik dünyanın en önemli yerleşimlerine ve Hristiyanlığın ilk yedi cemaatine ev sahipliği yapan İzmir, Bergama, Akhisar, Salihli, Alaşehir, Laodikya ve Efes’i gezmek için ekim ayı ideal...
Dört gün ayırmanız yeterli olacaktır. ‘Mahşerin Yedi Kilisesi’ diye anılan bu yedi yerleşim, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerleri...
Diyarbakır’ı da ekim ayı listenize ekleyin. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Surları ve Hevsel Bahçeleri, 5. Harem-i Şerif kabul edilen Ulu Camii, Dört Ayaklı Minaresi, Ongözlü Köprüsü, Zerzevan Kalesi, Çayönü, Hilar Mağaraları ve mutfağıyla şehir, mutlaka görülmesi gereken şehirlerimiz arasında ilk sıralarda yer almakta... Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinin geçiş bölgesi Diyarbakır için en az üç gün ayırmanız yeterli.

Kültür durakları

Buenos Aires; Kültür ve eğlencenin iç içe geçtiği Güney Amerika’daki Avrupalı kent. Gündüz şehri keşfederken, gün batımıyla birlikte şehrin eğlence hayatını keşfe çıkın. Tango olmazsa olmazlar listesinde... Gitmişken Rio de Janeiro ve Iguassu’yu da programınıza ekleyebilirsiniz.
Budapeşte’de sonbaharla birlikte tekrar tiyatro, konser, opera ve bale vakti... Muhteşem mimarisi ve müzeleri de eklerseniz, kültür meraklıları için en yakın seçenek. Konser ve gösteri biletlerinizi önceden almayı unutmayın. Vaktiniz varsa programınıza Budin ve Kanije eyaletlerine sancak merkezliği yapmış Pecs’i de ekleyebilirsiniz
Tibet, ‘Dünyanın Damı’... Akıl almaz manastırları, binlerce yıllık kadim inançları, müthiş doğası, bozulmadan günümüze kadar gelebilen şehirleri, gelenekleriyle Tibet’te, Brad Pitt’in başrolünü oynadığı ‘Tibet’te Yedi Yıl’ın izini sürmek için, ekim ayı doğru zaman.

Haberin Devamı

Unutulmaz Deneyimler

Kaliforniya sahilleri ama özellikle de Monterey ile Santa Barbara arası inanılmaz bir sürüş ve yaşam deneyimi sunmakta... Redwoods denilen dev ağaçlar, Monterey’deki akvaryum ve Santa Barbara’da sörf, hepsi burada...
Kanada, ekim ayında inanılmaz bir tren yolculuğu deneyimi sunmakta... Halifax-Vancouver arasında iki haftaya yayılmış ve trenin ana oyuncu olduğu bir yolculuk unutulmaz deneyimler sunmaya aday.

Festivaller

- Perugia Çukulata Festiavali-İtalya 18-27 Ekim

1993 yılından beri İtalya’nın Umbria bölgesinde çikolatasıyla ünlü Perugia şehrinde düzenlenen ve iki hafta süren festival, Avrupa’nın en büyüğü.

- Giro di Lombardia -İtalya 13 Ekim

Lombardiya Bisiklet Turu ya da bilinen diğer adı ile Düşen Yapraklar Yarışı’nın tarihi 1905’e kadar uzanmakta ve 2005 yılından beri UCI ProTour’un bir parçası.

Haberin Devamı

- Club To Club, Torino 30 Ekim-3 Kasım

Club To Club, İtalya’nın en bilinen elektronik müzik festivallerinden... Bu yıl festival, 17 yy’den aklama UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan La Venaria Reale’de.

Romantik anlar

Toskana sunduğu doğal güzellikleri, zeytinlikleri, üzüm bağları ve görkemli şatolarıyla bağbozumu zamanında bir başka romantik. Meşhur Chianti rotası üzerinde Florenz’ten başlayıp Siena’ya sevgilinizle yapacağınız yolculuk, unutulmaz anılarınız arasında üst sıralarda yer almaya aday.
Loire doğası, tarihi şatoları, gurme lokantaları ve masalımsı kentleriyle romantik bir kaçamak için ideal. Tavsiyem Loire nehri boyunca Orleans’tan Nantes’e bir haftalık bir program.
San Francisco, güneşin en güzel kavuştuğu şehirlerden biri. Muhteşem manzaralar, dünyaca meşhur bir mutfak ve tabi bir de şaraplarıyla meşhur Napa Vadisi var.