Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Pandemi sonrası kendini sahillere, yaylalara o da olmadı memlekete atan yurdum insanı okulların da açılması ile şehre döndü. Derslerin çevrim içi olması, evden çalışma seçeneği gibi nedenlerle bizim kasabaya son iki yıldır göçen büyükşehir nüfusu nedeniyle, yerli halk azınlıkta, park yerleri ise karaborsadaydı. Ama ekim ile birlikte yaşam normale döndü gibi.

Bildiğiniz gibi son 15 gündür üç yabancı misafirimle Anadolu’yu adımlıyordum. Bu hafta üniversiteler de açıldığı için gezi sonrası Kuşadası’na dönmek kısmet olmadı. Yüzyüze dersler ile birlikte biz de haftanın yarısı İstanbul, yarısı Kuşadası rutinine geri döndük.
Sonbaharda şehre dönüşle kültür ve sanat faaliyetleri de son iki yılın acısını çıkarırcasına artmış Şehr-i İstanbul’da. Masamın üzerinde birikenleri şöyle bir gözden geçirdim ve ekim ayında şehirde olanlara kültür-sanat ve gezilerden seçtiklerimi toparladım bu hafta...

Haberin Devamı

Şehre döndük
Baksı Müzesi ‘Kıraçta Heykel’ sergisi

Kısa bir süre önce Baksı Müzesi’nin bulunduğu tepede açılan ‘Kıraçta Heykel’ sergisinden, Çoruh Nehri’ni seyreden eserlerden görüntülerle hazırlanan video çalışması, Contemporary İstanbul kapsamında 10 Ekim’e kadar Tersane İstanbul’da. “Yok ben illa heykelleri görmek istiyorum” derseniz, Baksı Müzesi’ne yapacağım gezide bana eşlik edebilirsiniz.

Farklı kuşaklarından yedi sanatçı

Ahmet Yeşil, Şükrü Karakuş, Tuba Önder Demircioğlu, Feyzan Alasya, Nilüfer Yıldırım, Engin Beyaz ve Yasemin Keltek’in daha önce sergilenmemiş 40 eseri, Galeri Diani ile 10 Ekim’e kadar 16. Contemporary İstanbul‘da...

43. İstanbul Maratonu

Bu sene 7 Kasım Pazar günü fiziksel olarak gerçekleşecek N Kolay 43. İstanbul Maratonu için son başvuru tarihi 20 Ekim. Bu arada Darüşşafaka için koşacak eğitim sevdalıları da aranıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için koşacak olan gönüllülerin desteğiyle Darüşşafaka’da okuyan bine yakın öğrencinin 300’ünün tablet ihtiyacı karşılanacak.

Fashion Week Istanbul

12-15 Ekim tarihleri arasında görsel sanatların modayla buluşacağı, 29 şov ve 38 tasarımcının koleksiyonlarının tanıtılacağı, Fashion Week Istanbul, üçüncü kez dijital olarak gerçekleştirilecek. Moda haftası, uluslararası moda takviminde de yer alıyor. ‘Fashion Week Istanbul presents Istanbul State of Mind’ sergisi ise, Fashion Week Istanbul 2021 kapsamında, 14-17 Ekim tarihleri arasında... Detaylar www.fashionweek.istanbul adresinde.

Haberin Devamı

Borusan Sanat

Dört sezon boyunca yeni mekanı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sanatseverleri, özel sanatçı ve şefler ile buluşturmaya devam edecek Borusan Sanat, fiziksel konserlerine 14 Ekim tarihinde Patrick Hahn yönetimindeki açılış konseri ile başlıyor. Orkestranın bu sezon eşlik edeceği solistler arasında Alice Sara Ott, Bryce Dessner, Katia&Marielle Labèque gibi önemli sanatçıların yer alacacağını da eklemekte fayda var.

Hatay Günleri

Tarih boyunca farklı kültürleri, dinleri ve etnik kökenleri bir araya getirip harmanlayan ve medeniyetler beşiği olan Hatay’ın eşsiz lezzetleri ve kadim kültürü uzun bir aranın ardından ayın 6’sından bu yana tekrar İstanbullularla. Yarın sona eren 10. İstanbul’da Hatay Günleri, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda.

Haberin Devamı

Şehre döndük
Engelsiz Filmler Festivali

Bu yıl 11-17 Ekim tarihleri arasında hem çevrim içi hem de fiziki olarak gerçekleştirilecek 9. Engelsiz Filmler Festivali, son dönemin en beğenilen uzun ve kısa metrajlı 38 filmini sinemaseverlerle buluşturacak. Her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse ayrıntılı altyazı seçenekleri ile sunulacak filmlerin salon gösterimleri, 11-13 Ekim tarihleri arasında Ankara’da, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, çevrim içi gösterimleri ise 11-17 Ekim tarihleri arasında eff2021.muvi.com adresinde ve her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimler ücretsiz. Detaylı bilgi www.engelsizfestival.com adresinde.

9. Boğaziçi Film Festivali

23-30 Ekim tarihleri arasında 9. Boğaziçi Film Festivali var. Festival kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki ‘Pota’ ve ‘Sabırsızlık Zamanı’ isimli filmler ise Türkiye prömiyerlerini de yapacak. Detaylar www.bogazicifilmfestivali.com adresinde.