Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Bayram öncesi bu son yazıyı hazırlarken, Türk turizmine yön veren, üç önemli meslek birliğinin, TÜROB, TUREB ve TÜRSAB’ın başkanı üç meslektaşımı arayıp, Milliyet okuyucuları için son dakika tatil önerilerini ve uyarılarını sordum. Onlar da bu yoğunlukta zaman ayırıp, düşüncelerini paylaştı. Ortaya kısa ama faydalı bilgiler içeren bu yazı çıktı. Her birine ayrı ayrı teşekkürler.

Müberra Eresin (TÜROB Başkanı): Güvenli turizm sertifikalı, pandemi kurallarına uyan, hijyen tedbirlerini tümüyle alan tüm tesislerimiz misafirlerini ağırlamaya hazır. Bayram tatili dönemi özellikle kıyı bölgelerde bir turizm hareketi sağlayacaktır. Antalya, Bodrum, Çeşme gibi tatil beldelerinin bayram döneminde dolu olması diğer yerlerin de dolu olduğu anlamına gelmiyor. Şehir otelleri, özellikle İstanbul otelleri bayram döneminde büyük ölçüde boş olacak.
Tatil planı yapmakta geç kalan veya yapamayan vatandaşlarımız da bayram tatili boyunca bulundukları şehrin tadını çıkarabilirler. Böylece şehir ekonomilerine turizm yoluyla katkı ve kültür turizmine de olumlu etki sağlayabilirler.
Bu arada bayram tatiline gidecek vatandaşların rezervasyonlarını güvenilir kuruluşlar üzerinden yapmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Özellikle bilinen büyük otellerin veya seyahat şirketlerinin kopyası siteler açan internet dolandırıcılarına dikkat etmeleri gerek. Tüketicilerin yaptırdıkları rezervasyonları mutlaka otelden teyit etmesini öneriyoruz.

Haberin Devamı

Tatil önerileri ve uyarılar


Suat Tural (TUREB Başkanı): Dokuz günlük uzun bir tatil söz konusu ve acentalar bayramın ikinci hatta üçüncü gününde başlayan gezi programları düzenledi. Okuyuculara bu bayram tatili için önerim ülkemizin eşsiz güzelliklerini ve tarihini, profesyonel bir rehber eşliğinde keşfedecekleri bu gezi programlarından birine katılmaları olacak. Hangi turu seçerdin sorusunu ise, tercihim ya bir Karadeniz ya da bir Likya turu olurdu diye cevaplayabilirim. Turlara katılacak vatandaşlarımıza en önemli tavsiyem ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ruhsatname ve TUREB’den çalışma kartı sahibi gerçek bir rehberle tura çıkmaları.
Boynunda bir kart asılı olan herkesin rehberi olmadığını, gerçek bir rehber eşliğinde yapılmayan her turun kusurlu hizmet olduğunu ve böyle bir tura katılan vatandaşlarımızın tüketici hakem heyetine başvurarak ödedikleri paranın bir kısmını geri alabileceklerini de hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

Firuz Bağlıkaya (TÜRSAB Başkanı): Ege ve Akdeniz bölgesinde tesislerin doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı ve rezervasyon yaptırmadan tatile çıkılmamalı. Mutlaka bir seyahat acentasına danışmalarını ve rezervasyonlarını seyahat acentası üzerinden yaptırmalarını, endişelendikleri bir durum varsa seyahat acentasının TÜRSAB üyesi olup olmadığının sitemizden ‘Acenta Sorgula’ bölümünden kontrol etmelerini önemle tavsiye ederim.
Diğer önemli bir konu ise her ne kadar Kovid-19 vaka sayılarında bir azalma yaşansa da hala pandemi sürecinin içinde olduğumuzu unutmamaları ve bu nedenle maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını, uymayanları uyarmalarını, vatandaşımızın sağlığı ve pandemiyle mücadele açısından çok önemli görüyoruz.

Haberin Devamı

“Kurban Bayramı vesilesiyle tüm okuyucularıma sağlıklı, huzurlu, esenlik dolu günler dilerim.”