Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Son zamanlarda çevremden gelen soruların çoğunluğu, “Bir yerlere kaçalım ama yurt dışı çok masraflı, güney sahilleri uzak ve de pahalı, yok mu bize yakınlar yerler?” şeklinde olunca, bu hafta Türkiye’nin farklı bölgelerindeki pek bilinmeyen kaçış noktalarını derledim...

Marmara Adası-Balıkesir

Marmara Denizi’nde Balıkesir’e bağlı Marmara Adaları’nın en büyüğü ve Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adamız. Daha çok ailelerin tercih ettiği, İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten gemiyle ulaşmanın mümkün olduğu Marmara Adası’nda konaklama için otellerin yanı sıra, ekonomik pansiyon seçenekleri de mevcut. “Nerede denize girilir?” derseniz, merkeze en yakın plaj, Kole. Çınarlı, Şifalı Su, Mestenağa, Aba ve Saraylar ise diğerleri. Gitmişken adaçayı için, dondurmasını atlamayın, gece açması ve peynirli patlıcanın tadına bakın.

Haberin Devamı

Amasra-Bartın

Karadeniz’e kıyısı olan diğer ülke sahillerinde yer bulmak mümkün değilken, bizim inanılmaz güzellikteki sahillerimiz ise bomboş. Bartın’ın bir ilçesi olan Amasra, bu genellemenin dışında kalmayı başaran yerlerden. Yeşille mavinin buluştuğu Amasra’nın merkezindeki Büyük ve Küçük Liman plajlarında denize girebilirsiniz. Çevresindeyse, Çakraz, Güzelcehisar, İnkumu, Gideros ve Kapısuyu gibi sahiller var. Unutmadan, Felengit Koyu’nu da bunlara eklemek lazım.

Şile-İstanbul

İstanbul’da yaşıyorsanız ve fazla uzağa kaçmak istemiyorsanız ya da kaçamıyorsanız, Şile tam size göre. İstanbul’a sadece bir saat uzaklıktaki tatil beldesi, yaklaşık 10 km.’lik kumsalıyla, her daim tercih ediliyor. Merkezdeki Kumbaba ve Ağlayankaya dışında, köylerdeki Akçakese, Akkaya, Kabakoz ve İmrenli, denize girilebilecek yerler arasında. Bir de Ağva var ki, o kendi başına ayrı bir yazıya konuk olmayı hak ediyor. Konaklama derseniz, birbirinden güzel tesisler bulabilirsiniz.

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ

Çamlıköy-Tekirdağ

Eski adıyla Kastro Koyu, yeni adıyla Çamlıköy Plajı, İstanbul’dan 142 km. uzaklıkta. Bahçeköy Deresi’nin denize döküldüğü noktada yer alan koydaki 2.5 km’lik plajın arkasında, altın renkli bir göl de var. Koyda konaklamak için çadır dışında bir seçenek olmadığı için genelde günübirlik tercih ediliyor 30 dakika uzaklıktaki Kıyıköy’deyse, pansiyon ve oteller mevcut.

Haberin Devamı

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ

Van Gölü

Türkiye’nin en büyük, Orta Doğu’nunsa ikinci büyük gölü olan, yerlisinin “Deniz” dediği Van Gölü’nün muhteşem sahilleri, son yıllara kadar bomboştu. Ancak yeni açılan plajlarıyla kum, deniz ve güneş tatilinin adresi olacağa benziyor. Mavi bayrak ödülü alan Mollakasım Halk Plajı, Akdeniz sahillerini aratmıyor. Van’da geçtiğimiz sene Edremit Dilkaya’da ve bu yılsa Çiçekli’de açılan iki halk plajı daha var.

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ

Yapraklı Koy-Mersin

Turkuaz renkli, kaynak sularıyla deniz suyunun karıştığı, adım başı sıcaklığın değiştiği bir deniz. Kumsalı olmamasına rağmen, kayalıklar şezlong keyfi yapanlarla dolu. Mersin’e bir, Tarsus’a 1.5 saat uzaklıkta.

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ

Hazar Gölü-Elazığ

Elazığ merkeze 30 dakika mesafedeki Hazar Gölü, plajlarıyla güney sahillerini andırıyor. Göl kıyısında çadır ve karavanlar için kamp yerleri dışında, kamu kurumlarına ait kamplar ve bir de otel var.

Haberin Devamı

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ

Salda-Burdur

Dünyanın beşinci, Türkiye’ninse en temiz gölü sizi bekliyor, Yeşilova’da. Derinliği 184 metreye varan bir krater gölü olan Salda’ya, cam göbeğinden başlayıp derinlik arttıkça turkuaza dönen rengi, berraklığı ve beyaz renkli kumları nedeniyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ deniyor. Yüzücüler aman dikkat, çünkü bir adımda inanılmaz derinleşebilen bir göl burası. Yeşilova Belediyesi ve Doğanbaba Halk Plajları’yla Salda’da, Orman Bakanlığı Tabiat Parkı gibi belirlenmiş plajlar dışında suya girmek yasak ve tehlikeli. Konaklama için Yeşil-ova Belediye Plajı makul fiyatlı bir kamp alanı. Ayrıca göl çevresinde ve Yeşilova’da oteller de mevcut.

YAKIN MESAFEDE KUM, DENİZ VE  GÜNEŞ