Cadde Dilek beni toparladı

Dilek beni toparladı

15.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum Catamaran Club’ın sahibi Mehmet Birgen, Dilek Birgen’le evliliği için; “Erkek tek başına darmadağın oluyor. Dilek beni gerçekten çok iyi toparladı. Evlilik erkek için şart” dedi

Dilek beni toparladı

Osmanlı Devleti’nde yaşamış asker ve devlet adamı Fethi Ahmet Paşa’nın torunları arasında yer alan Mehmet Birgen ve eşi Dilek Birgen’in Bebek’teki evine konuk olduk. Yazın büyük bir bölümünü Bodrum’da sahibi oldukları Türkiye’nin yüzen ilk diskosu ‘Club Catamaran’da geçiren aileyle, iş ve özel yaşamları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Mehmet Bey, renkli bir geçmişiniz var. Dilerseniz çocukluk yıllarınızdan başlayalım sohbetimize...

Mehmet Birgen: 6 yaşındayken, ilk defa annemle Londra’ya gittim. 1951 yıllarında vize yoktu. Sonra annem beni Londra’da yuvaya verdi. Sonra genç yaşta geri döndüm. Terakki’ye ardından da Galler’de bir papaz okuluna gittim. Kilisede şarkı söylemeye başlayınca ne olduğumu şaşırdım. Geri dönmek istiyorum diye mektup yazdım. Cevap aldığımda sömestr dönemi bitmiş oldu. Orada iki sene kaldım. Sonra İngiltere’de liseyi bitirdim. Ve Miami’ye gittim... 15 - 20 yıl önce Türkiye’ye geri döndüm. Sonra Dilek’le evlendik.

Mehmet Bey, köklü bir aileden geliyorsunuz. O yıllardaki örf ve adetleri bugünle karşılaştırmak gerekirse…

Haberin Devamı

M.B: Şimdiki gençlikle eski gençlik arasında çok fark var. Şimdiki gençlik maalesef sanal âlemde yaşıyor. Gençlerin sanal dünyada yaşamalarına üzülüyorum. Biz eskiden saklambaç oynardık, misket oynardık, çember çevirirdik, beş taş oynardık. Sokaklarda oynardık. Şimdi benim çocuklarım bilgisayar, iPad derken dışarıya bile çıkmıyor.

60’ından sonra baba olanlardansınız...

M.B: Artık neredeyse 70 oluyorum. 46 yaşında bir oğlum ve 26 yaşında bir kızım var; onlar Amerika’da. Dilek’le de 10 yaşında Alp adında bir oğlumuz ve 2 yaşında Maya adlı bir kızımız var.

Bu genç duruşunuzun sırrını neye borçlusunuz?

M.B: Formül yok, genetik. Amerika’da düzenli olarak koşardım. Şu an eskisi gibi yapamıyorum bunu ama geçmişin etkisi olabilir.

Anılarınızı kitap haline getirmeyi düşünmüyor musunuz?

M.B: Başladık böyle bir projeye, ancak henüz bitmedi. 150 sayfa kadar oldu. Eklemek istediğim fotoğraflar var. Kitabım bomba etkisi yapacak.

Dilek Hanım’la nasıl tanıştınız?

M.B: Rahmetli Yaman Mursaloğlu vardı. Birgün Dilek geldi, o zamanlar genç kız tabii. Bundan 16 sene önce… Benim o zaman bir maymunum vardı, onunla eğleniyorduk. Akşam hep birlikte dışarıya çıktık. O akşam telefon numarasını istedim. Gerçek evliliğim Dilek’le olandır. Diğerleri hep başka sebeplerden olmuştu. Evlilik bir erkek için gerçekten şart. Yoksa erkek darmadağın oluyor. Dilek beni gerçekten çok iyi toparladı.

Haberin Devamı

Dilek Birgen: Eğlenmeyi öğrendik
Dilek Hanım, erkeklerin egemen olduğu bir dünyada onları kıskandıracak işler yapıyorsunuz. Turizm, gazetecilik ve psikoloji eğitimlerinizin ardından işletmecilik nasıl oldu?
D.B: Club işi aslında biraz bizim üzerimize kaldı. Oranın sahibi zaten Mehmet’ti. Yani sorumluluğu da Mehmet’in üzerindeydi ve iyi bir şekilde işletilemedi. Bu yüzden mecburen işletmeyi üzerimize almak zorunda kaldık. Mehmet pek istekli değildi ama ben yapmak istedim. Her sene biraz daha başarılı olduk ve tanındık. Avrupa’da da çok tanınan bir club olduk. Çalışma disiplini bende var ama Mehmet biraz daha rahat bir adamdır. Ama bir o kadar da yaratıcıdır.
Birazda eğlence kültürümüzden bahsedermisiniz?
D.B: Esasında biraz daha iyiye gidiş var. Eskiye göre insanlar eğlenmeyi daha iyi biliyor. İnsanlar seyahat ediyor, yurt dışına gidiyor ve her şey biraz daha medenileşiyor. Catamaran olarak bizim amacımız; insanların özgürce eğlenebileceği bir yer oluşturmak. Gece yarısı insanlar geliyor, sürat teknesine biniyor ve Catamaran kalkmış oluyor. Misafirlerimizi şaşırtıyoruz. Karanlıkta böyle ışıklı, uzay mekiği gibi bir şey görünce insanlar şok oluyor.
Bir dans pistimiz var. Masanın etrafında insanlar dikilmiyor. Dansçılar da insanları dans etmeleri için yönlendiriyor. Müzik bizim için çok önemli. Biz evrak olarak belki de Akdeniz’de en kuvvetli mekanız. 18 yaş altını mekana alabiliyoruz ve bunlar çok önemli ayrıntılar.
Peki bundan sonrası için hedefleriniz neler?
D.B: Şu an mekanla ilgileniyorum, güzel geçiyor ama bu ne zamana kadar gider bilmiyorum.
İstanbul için bir projeniz var mı?
D.B: İstanbul’da 1 -2 projemiz var. Belki Arap ve Katarlılar’la olabilecek bir iki projemiz var. Club işini de belki bir işletmeciye bırakabilirim çünkü her gece başında ben duruyorum.
Dilek Hanım, başarıyı mutluluğa dönüştüren ender hanımlardansınız. Ailenizle neler paylaşırsınız?
D.B: Mehmet beni çok güldürür, hakikaten komik bir adamdır. Ve biz her yere çocuklarımızla gidiyoruz. İki günlük bir tatil bile olsa çocuklarla gidiyoruz. Bu güzel bir şey bizim için.