Cadde 'Dizi setlerini özledim'

'Dizi setlerini özledim'

02.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Terör’ oyunuyla sahnede olan İlkin Tüfekçi, “Dizilerden uzak kaldığım süreçte tiyatroda üretmeye devam ettim ve yenilendim. Dizi setlerini de özledim” dedi.

Dizi setlerini özledim

İlkin Tüfekçi, ekranda olmadığı dönemde tiyatroya ağırlık verdi. Oyuncu, geçtiğimiz sezon ilgiyle izlenen ‘Terör’ oyunuyla bu sene de izleyici karşısına çıkıyor. Tüfekçi’yle projeleri ve babası İlyas Tüfekçi hakkında konuştuk.
‘Terör’ nasıl bir oyun?
Teröristler içinde 164 yolcu olan bir uçağı 70 bin kişinin olduğu bir stadyuma düşürmekle tehdit ediyor. Savaş jeti pilotu Lars Koch, Anayasa Mahkemesi kararını hiçe sayarak uçağı düşürüyor. Oysa Anayasa Mahkemesi, bir hayatın başka hayatla ölçülemeyeceğine hükmetmiştir. Lars Koch, 164 kez cinayet suçuyla yargının karşısına çıkıyor. Oyunumuz bir mahkemede geçiyor. Gelen seyircimiz de halk jürisi oluyor ve karar veriyor. Mahkemenin hakimi, oyunun sonunda jürinin kararını sonuç olarak açıklıyor. İki ayrı finali olan, kendine has farklı bir oyun. Benim rolüm de düşen uçaktaki hayatını kaybeden bir yolcunun eşi...
Oyun için nasıl bir ön hazırlık dönemi geçirdiniz?

Dizi setlerini özledim
21 günlük bir prova sürecimiz oldu. Karakterim, oyundaki tematik olarak duygunun temsil edildiği tek rol. Sadelikle ve doğallıkla oynamak gerekiyor. Yönetmenim Nurkan Erpulat’la 18 gün harika geçti.
Son üç günse, hayatım en zor günlerindendi diyebilirim. Yönetmenim 18 gün boyunca yaptıklarımın olmadığını ve yanlış yerden ele aldığımı söyledi. Provadan eve döndüm ve artık nasıl ağladıysam annem, “Deden öldüğü zaman bu kadar ağlamıştın” dedi. Ertesi gün, prömiyerde sahneye çıktım. O güne kadar keşfetmediğim ve fark etmediğim duygulara dokunduğumu hissettim.
Son dönemde sizi daha çok tiyatro sahnesinde görüyoruz. Yakın dönemde ekranda olacak mısınız?
Dizilerden uzak kaldığım süreçte sahnede üretmeye devam ettim ve yenilendim. Biriktirdim, kendimi doğru enerjilerle beslemeye ve geliştirmeye gayret ettim. Aynı zamanda da artık dizi setlerini özledim... En kısa sürede güzel bir projeyle ve heyecan veren bir karakterle döneceğimi umuyorum.
Rol aldığınız ‘Karadayı’ ve ‘Kara Para Aşk’ ekranların unutulmaz yapımları arasında yerini aldı. Bu vesileyle dünyanın dört bir yanından ciddi bir hayran kitlesi edindiniz...
Belki de çoğu oyuncuya kısmet olmayan türden bir sevgi var. Bu, benim için çok değerli. Dünyanın nice ülkesinden mesajlar almanın, sevildiğini hissetmenin ve beğenildiğini görmenin tarifi yok. Yaşam enerjime renk katıyor bu ilgi...

Tuba Büyüküstün’le arkadaşlığınız devam ediyor mu?
Tuba’nın bende özel bir yeri var. Dizi başladığından bu yana hiç kopmadık.
Babanız futbolcu İlyas Tüfekçi’yle özel bir ilişkiniz var. Sağlık durumu nasıl?
Morali, motivasyonu ve keyfi iyi. Hastalık tür olarak zor ama babam zoru sever, galip geleceğine inancım tam.