Cadde Dolandırılmaktan son anda kurtulan Birce Akalay: Bunlar delirmiş iyice!

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Birce Akalay: Bunlar delirmiş iyice!

02.06.2023 - 10:50 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada kendisini arkadaşı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalışılan oyuncu Birce Akalay, başından geçenleri anlattı ve "Aman diyeyim uyanık olun" diyerek, takipçilerine uyarıda bulundu.

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Birce Akalay: Bunlar delirmiş iyice

Birce Akalay, sosyal medyada arkadaşı zannettiği kişi tarafından kandırılmak istendi. Dolandırıcılık girişimini son anda fark eden 38 yaşındaki oyuncu, siber suçlu ile yazışmasını Instagram hesabından yayınladı.

Haberin Devamı

"UCUZ ATLATTIM"

Siber suç işleyen dolandırıcılarla başı dertte olan ünlü isim, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar siber suçlular azıtmış vaziyette! Arkadaşlarınızın kılığına girip çeşitli hilelerle sizlerin hesaplarınıza erişim sağlamaya çalışıyor, aman diyeyim uyanık olun! Sakın ha! Gerçekten arkadaşınız mı emin olmadan sizden çeşitli sebeplerle oy isteyen hesapların gönderdiği linklere şifrelerinizi girmeyin. Biraz önce ucuz atlattım. Profili ben onu yakalayana kadar arkadaşım Dilara Karabay’ın profili gibiydi. Onu yakalayınca da önce IG user oldu ve sonra kayboldu. Bunlar delirmiş iyice. Aman diyeyim, dikkat!

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Birce Akalay: Bunlar delirmiş iyice

"SENİ YAKALADIM"

Birce Akalay'ın, "Mail şifreni gir" diyen dolandırıcıya, "Seni yakaladım. Utanmıyorsun değil mi?Siber suçlarınız ve üç gram aklınız. Bence o hesabı derhal terk et" cevabını verdiği görülüyor.