Cadde Dünyanın en mükemmel şarkısı ‘Hallelujah’

Dünyanın en mükemmel şarkısı ‘Hallelujah’

27.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı yazar ve Rolling Stone dergisi müzik yazarı Alain Light, Leonard Cohen’in 1984 tarihli “Various Positions” adlı albümünde yer alan ve aralarında Jeff Buckley, Bono, Willie Nelson ve Rufus Wainwright’ın bulunduğu pek çok isim tarafından seslendirilen “Hallelujah” ile ilgili fikirlerin ve incelemelerin yer aldığı bir kitap yayımladı.

Dünyanın en mükemmel şarkısı ‘Hallelujah’

“The Holy or the Broken: Leonard Cohen, Jeff Buckley and the Unlikely Ascent of Hallelujah” isimli kitapta pek çok ismin bu şarkı hakkında yorumları yer alıyor. Kitapta U2’nun lideri Bono, “Hallelujah”ı dünyanın en mükemmel şarkısı olarak tanımlıyor.
Light kitabı hakkında “Bu şarkının izlediği emsalsiz yola odaklanmaya çalıştım. Bir çığ etkisi yaratan şarkı, on yıllar içerisinde en sevilen, en çok yorumlanan ve en az anlaşılabilen bestelerden biri oldu” diyor. Leonard Cohen de şarkısıyla ilgili olar yazılan kitap hakkında şunları söylüyor:

‘Memnunum’
“İnsanlar birkaç kez bana bu şarkıya bir mola verilmesi gerektiği yönündeki fikirlerini söylediler. Her dramın her yarışmanın sonunda bu şarkı olmak zorunda mı gerçekten? Birkaç kez aklımdan kendi sesimi kullanarak bu popüleriteyi susturmam mı lazım acaba diye geçti. Sonra ikinci kez düşündüğümde hayır, söylenmesinden memnun olduğuna karar verdim.”