Cadde ‘Duruşuyla örnek bir sanatçıydı’

‘Duruşuyla örnek bir sanatçıydı’

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akciğer kanserinin karaciğerine sıçraması sebebiyle geçen eylül ayında vefat eden usta oyuncu Tarık Akan için ‘Saygı ve Sevgi’ temalı bir sergi düzenlendi

‘Duruşuyla örnek bir sanatçıydı’

TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nde, Türk Sineması’nın 102’nci yılı etkinlikleri kapsamında Tarık Akan’a ‘Saygı ve Sevgi’ temalı serginin açılışı önceki gün yapıldı. Akan’ın çocukları Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül başta olmak üzere Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu, Meral Orhonsay ve Sefa Önal gibi usta isimlerin hazır bulunduğu tören Akan’ın filmlerinden oluşan kolajla başladı. Türkan Şoray, “Tarık, sinemadaki dik duruşuyla örnek bir sanatçıydı. Türk sineması yaşadığı müddetçe o da yaşayacak. Hepimizin kalplerine dokundu” dedi. Şoray’dan sonra söz alan Gülşen Bubikoğlu ise, “Böylesine yetenekli ve yakışıklı bir adamla oynamanın değerini şimdi daha iyi anlıyorum. Yerinin dolması mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Duruşuyla örnek bir sanatçıydı’

Heykeli de sergide

Tarık Akan’ın TÜRVAK Sinema Müzesi için heykel sanatçısı Bülent İşcan tarafından bire bir boyutta yapılan silikon heykeli de sergideydi. Akan’ın illüstrasyonları, portreleri ve ödüllü filmlerinin afişlerinin de yer alacağı müzede, sanatçının rol aldığı 12 filmin gösterimi de gerçekleşecek.