Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Dijital bağlantılı yaşamı erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, bir ilke imza atarak 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Dijital Dönüşüm Zirvesi’ düzenliyor. Zirvede mimariden modaya, spordan müziğe dünyayı dijitalleştiren lider isimler buluşacak. Ayrıca ünlü tasarımcı Arzu Kaprol, Türkiye’nin ilk dijital defilesine ev sahipliği yapacak. Bu dijital zirveden önce Ulus 29’da Arzu Kaprol ve Vodafone yöneticileriyle buluştuk; Kaprol’un hazırladığı özel tasarım ceketi gördük.
Arzu Kaprol’un hazırladığı ceket, ‘akıllı’ özelliklerle donatılmış.
Ceketin yakası ve kapüşonu, hava durumuna göre otomatik kapanıyor, boyu hava koşullarına göre uzayıp kısalabiliyor.
Ceket, üzerinde yer alan mikro güneş panelleri sayesinde bedeni ısıtıyor veya soğutuyor.
Üzerinde Vodafone SIM kartla beraber bir panik butonu da bulunan ceket, butona basıldığında, kullanıcının daha önce seçtiği üç kişiye mesaj gönderiyor. Ceket şimdilik satışta değil. Ama gelecek, hayal edebileceğimizin ötesine geçiyor! Giyilebilir teknolojiler, akıllı saatlerden gözlüklere, çiplerle donatılmış kıyafetlere kadar zengin bir dünya sunuyor.

Haberin Devamı

Pazarları rahat ol

Spor yapmanın faydaları saymakla bitmez. Özel bir sporla ilgilenmeseniz dahi, sadece yürümenin bile kilo kontrolünden kalp sağlığına, diyabetten depresyona bir sürü yararı var. Hızlı adımlarla tempolu yürüyüş; oksijen kullanımın artmasını, kalbin güçlenmesini, kan dolaşımının iyi olmasını ve kondisyonun gelişmesini sağlar.
Tabii yürüyüş için doğru ayakkabı seçimi de önemli. Ayak sağlığınız, bilekler ve eklemlerinize yük binmemesi için rahat ve nefes alan destekli, esnek ayakkabılar seçin.
Hafta sonlarını, özellikle en rahat olan pazar gününü mutlaka yürüyüşe ayırın. Sevdiklerinizle mutluluk hormonu salgılayarak yaptığınız yürüyüş sonrası keyifli bir kahvaltı yapın. Bundan daha güzel paylaşım olur mu?
Ben de geçen pazar günü keyifli bir grubu, çok rahat olmasıyla bilinen Skechers ayakkabı markasının yeni ‘Skechers Sunday’ etkinliğinde Kuruçeşme’den Bebek’e yürüttüm. Konuk yürüyüşçü olarak benimle yürüyenlere, parkta piknik yaparken sağlıklı yaşam önerilerimi anlattım. Haftada birkaç kez, ama en azından pazar günleri mutlaka yarım saat yürüyün. Havanızın değiştiğini, rahatladığınızı göreceksiniz.

Haberin Devamı

Neler oluyor?

- Hillside’ın Instagram’da #JobAtHeaven OnEarth (Yeryüzündeki cennette iş) söylemiyle başlattığı proje kapsamında kullanıcılar Hillside Beach Club’da, bir hafta boyunca, ‘Chief Instagram Officer’ olarak tatil yapacak ve bu sürede klübün Instagram hesabını yönetecek.
- Beymen’de Anneler Günü için özel eşarplar, Mika-Der yararına satışa sunuldu.
- Önceki akşam Başarım Sensin Derneği’nin balosunu hem sundum hem de açık artırmayı yönettim.
- Çağla Şıkel’in Milla koleksiyonuyla Deniz Berdan’ın Mizu koleksiyonu tanıtımlarına uğradım.
- Yarın akşam ‘Fashion TV Moda Ödülleri’ni Vatan Şaşmaz’la birlikte sunacağız.