Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Kendini sağlıklı, aktif yaşama adamış bir spor aşığı olarak hep hayalini kurduğum, spor dolu bir çalıştaydaydım...

HERKES İÇİN SPOR

Üç senedir içinde olduğum, Proje Başkan Yardımcısı görevini gururla üstlendiğim, herkesi spora teşvik eden, Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) geçen hafta Ankara Sheraton Hotel’de önemli bir çalıştaya evsahipliği yaptı.
‘Hoş geldiniz’ sunumunu yaptığım protokol konuşmalarından sonra ara verildi. Ancak ‘kahve arası’ olarak bilinenin aksine ‘rekreasyon’ arası verildi; yani birlikte kültür fizik hareketleri yaparak yenilendik. Ayrıca, çalıştaya katılacaklar belirlenirken sigara içmeyenler tercih edildi. Bence büyük değişimin adımları! Çalıştayda, devletin spor politikaları, yerel yönetimlerde spor anlayışı, sporda başarılı ülkelerin bakışı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, MEB ve diğer bakanlıklarla iş birlikleri, halk sağlığı için sporun önemi konuşuldu ve çözüm önerileri rapor
haline getirildi.
Gelişmiş ülkelerde Herkes İçin Spor Federasyonu, en önemli spor federasyonudur. Spor branşlarının yayılması için, etkinlikler, aktif yaşam ve beslenme programları, bilimsel kongreler ve faaliyetler gerçekleştirir. Türkiye’de wellness, yoga ve yüzde yüz Türk sporu ‘hemsball’ sertifika programları düzenler. Ülkemizde sahiplenilmesi gereken bir kurum!
Kendini sağlıklı aktif yaşama adamış bir spor aşığı olarak, resmi platformda ve sosyal medyada sporu özendirici paylaşımlar yapacağım.
Mutlu yarınlar için el ele hareket etmeliyiz!

Haberin Devamı

HERKES İÇİN SPOR

Zirvede yer alan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, çevrenin ve sürdürülebilirliğin önemine ilginç bir yöntemle dikkat çekti. Tüm salona 2030 yılına Nuh’un Gemisi’ne davetiye dağıttırdı ve ekledi: “Bu konuşmayı yapacağımı duyan Birleşmiş Milletler’deki bazı dostlarım, sizlerle paylaşmam için bu davetiyeleri göndermişler. Davetiye alanlar, artık bu konuşmayı dinlemese de olur.”

Türkiye’nin Davos’u

Türkiye’nin en büyük iş ve ekonomi dünyası buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi; siyaset ve iş hayatından 50’nin üzerinde konuşmacıyla geçti. Zirvenin sunucusu olarak, katılımın giderek arttığını ve boyutun uluslararası hale geldiğini görebiliyorum. Meşhur zirve Davos’un Türkiye’de de örnek alınması ve aylar önceden otellerin dolması güzel bir gösterge. Grand Yazıcı Otel’de gerçekleşen zirvede, Türkiye ve dünya ekonomisi değerlendiriliyor, fikir insanlarının katkılarıyla stratejiler şekilleniyor. Zirveye; Sabancı, Koç, Doğan, Eczacıbaşı, Doğuş, Boyner, Zorlu, Fiba, Sanko, Akkök, Limak, IC gibi holdinglerin patronları, banka yöneticileri ve şirket CEO’ları katılıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de aralarında olduğu, gala yemeği ve after party’lerde katılımcılar sosyalleşiyor.