Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Son dönemlerde şiddet iyice artarak kaos haline geldi. Bunu yok etmek kişinin kendi içine bakmasıyla, huzurlu ve sevgi dolu olmasıyla başlar

Her fırsatta söylüyorum: Hangi duyguyu besler ve yayarsanız onun enerjisi büyür!
Son dönemde yansıyan vahşet dolu olaylar için eğitimli, eğitimsiz çoğu insanın içinden o kadar çok ‘şiddet’ döküldü ki şaştım.
Sorunları intikam senaryoları, öfke ve nefret söylemleriyle çözemeyiz!
Bak şiddet duruyor mu? Kadın, erkek fark etmiyor; o kötü duygu başka olaylarda cereyan ediyor. Ya genç bir kız tecavüze uğrayıp vahşice öldürülüyor, ya mecliste yaralanmalı kavga çıkıyor, ya kartopu oynarken bir gazeteci bıçaklanıyor! Üstelik sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yaşanıyor. Her gün sembolik siyah giysen, sürekli sorunları dile getirsen ne olur? İçini temiz, huzurlu ve sevgiyle tutmadıkça; çevrene, çocuğuna sevgiyi aşılamadıkça... Çocuk, öfkeli anne babasından, idamdan, korkudan, katillerin cezalandırılma yöntemlerinden bahsedildiğini duyacak. Ve o saf yüreğine yetişkinlerin hastalıklı düşüncelerinden bir tutam daha ekleyecek. Bence kaos haline gelmiş dünyanın çözümü bireyden başlıyor. Herkes başkasını değiştirmeye, sorunu başkası yoluyla üstelik öfkeyle çözmeye kalkıyor. Fırsat verilse çoğunluk cinnet getirip katil olacak kapasitede görünüyor. Önce kendin huzurlu ol, daima sevgide kal ki, dünyaya yayılan olumlu aydınlanmış enerji giderek yayılsın...
Tek isteğim ve tavsiyem, lütfen kendi içinize bakın...
Hiç üşenmeyin, kendinizi yani zihninizi dönüştürmenin yollarını bulun. Çünkü olumsuz düşünceleri değiştirmek ve ‘uyanmak’ tamamen kendi seçiminizdir ve kolaydır.

Haberin Devamı

SEVGiDE KAL

Bahaneniz kalmadı!

İlk kez Amerikan donanmasında sürekli lokasyon değiştirildiği için egzersizlerin bir kemerle çalışılmasından ortaya çıkan TRX Suspension Training, küçük ve hafif olmasıyla her yerde, her seviyede hızla dünyada yayılıyor. Ev tipi kutunun içinden kapıya asılan aparat çıkıyor. Her yerde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Spor yapmamak için bahaneniz kalmıyor. Seyahatlerinizde bile yanınızda götürerek her yerde spor yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SEVGiDE KAL

Pratik spor TRX

Yıllardır sporla ilgilenen aktif biri olarak dünya trendlerini iyi takip ederim. Son yıllarda fitness, yoga ve koşu hayatımın vazgeçilmezleri oldu. Fitness yaparken de bazen aletli egzersizler, çoğu zaman da kendi vücut ağırlığımı kullanmayı tercih ederim. Yer çekimine karşı çalışmak daha zevkli!
Son zamanların fitness dünyasındaki en yaratıcı buluşlarından biri de; TRX. Dışarıdan baktığınızda bu kadar çok marifeti olacağına inanmayacağınız ama tüm vücudu çalıştırmak
için son derece pratik.
Birçok spor salonunda artık TRX var.
Gücü, dengeyi, dayanıklılığı, koordinasyonu ve esnekliği artıran bir sistem. Vücut ağırlığınızı direnç olarak kullanarak yüzlerce egzersiz olanağınız var.
Antrenmanın tarzına göre yaktığınız kalori değişiyor. Yağ yakımını hızlandırıcı veya kas kütlesini geliştirici antrenmanlar yapabilirsiniz.
Kendi vücut ağırlığınızla çalıştığınız için kadınların korkulu rüyası olan kaslar şişmiyor; şekilleniyor.
Ben tabii haftada 6 kez spor yapıyorum; fitness, TRX, yoga, yüzme ve koşuyu günlere bölerek. TRX’i de normal bir antrenman gibi haftada en az 3 defa 45’er dakika yapabilirsiniz.
Vücut direncini düşürmediğiniz ve aşırı yorulmadığınız sürece sporun zararı yoktur ama az
yaparsanız ve doğru beslenmezseniz de yararını etkili bir şekilde göremezsiniz.