Cadde EL YAPIMI PİZZA!

EL YAPIMI PİZZA!

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

EL YAPIMI PİZZA

                                                                                                                                                                                                     

EL YAPIMI PİZZA

Haberin Devamı

Sosyal medyada yoğun ilgi gören ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün okuyucularımız için Insalata Caprese, Pizza Margherita ve Torrone Al Cioccolato tarifi verdi. Pizza Margherita tarifi, enfes sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

Insalata Caprese (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 4 orta boy domates
- 500 gr. mozzarella
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10-15 adet fesleğen yaprağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kekik

Hazırlanışı:
Domatesleri yıkayın ve kalın yuvarlak dilimler halinde kesin. Mozzarellayı da aynı şekilde yuvarlak dilimleyelim. Servis tabağına dilimlediğiniz mozzarellaları ve domatesleri dizip, fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağını salatanın üzerinden gezdirin. Tuz ve kekik ile çeşnilendirin. Afiyet olsun! Buon appetito!

Haberin Devamı

Pizza Margherita (28 cm.)

Malzemeler:
- 200 gr. un
- 300 gr 00 un
- 300 ml. su
- 35 gr. zeytinyağı
- 10 gr. tuz
- 5 gr. yaş maya

Üzeri için:
- 500 gr. ezilmiş domates
- 400 gr. mozzarella peyniri
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 adet fesleğen yaprağı
- 30 ml. sızma zeytinyağı

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki suya mayayı ekleyin ve çay kaşığı ile eriyene kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alın ve hazırladığınız suyun yarısını azar azar ekleyin ve yoğurun. Tuzu ve kalan suyu ekleyin. Ellerinizle kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Zeytinyağını ilave edin ve hamur yağı emene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru tezgâh üzerinde pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Hamuru bir kâseyi ters olarak üzerine kapatarak 10 dakika çalışma yüzeyinde dinlendirin. Bir kere katladıktan sonra dört beze oluşturun ve bunları top şekline getirin. Oluşan hamurları kâseye alın ve streç film ile kapatın. İki saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iyice kabardığında kâseyi ters çevirin ve hamur kesiciyle ikiye bölün. Tezgâha biraz un serpin ve gerdirerek hamuru yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edince, iki tepsiye hamurları bölüştürün ve üzerini nemli bir bezle örtün, yarım saat dinlenmeye bırakın. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Mozzarellaları parçalara ayırın. Domates püresini bir kâseye alın; tuz, zeytinyağı ve kekik ekleyip, karıştırın. Bir adet hamur parçasını alın ve elinizle yuvarlak şekil vererek açın. 28 cm. çapındaki fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamuru üzerine koyun, domates sosunun yarısını üzerine dökün. Orta rafta 250 derecede önceden ısıtılmış fırında 6-7 dakika pişirin ve peynirleri ekleyin. 6-7 dakika daha pişirin. İkinci pizza hamuruna da aynı işlemi uygulayın ve pizzalarınızı çıkardıktan sonra fesleğen yapraklarıyla süsleyin.

Haberin Devamı

EL YAPIMI PİZZA

Torrone Al Cioccolato

Malzemeler:
- 750 gr. kabuklu ve kızarmış fındık
- 400 gr. esmer şeker
- 300 gr. sıvı bal
- 270 gr. bitter çikolata
- 3 adet yumurta akı

Ostie için:
- 500 gr. un
- 1lt. su

Hazırlanışı:
Unu iyice eleyin ve ardından azar azar su ekleyin. Pürüzsüz ve homojen bir hamur elde ettiğinizde, şekil için olan kabınızı hafif zeytinyağıyla yağlayıp, ısıtın. Hamuru ince bir katman olacak şekilde kabınıza dizin ve iki tarafını da pişirin. Dikkatlice çıkartın ve soğumaya bırakın. Kâğıt havlu ile üzerini örtüp, ağırlık koyarak şeklini korumasını sağlayabilirsiniz. Bir tencerede 40 gr. şekeri, 40 gr. suyla eritin. Şurup kıvamına gelince, doğranmış çikolatayı ekleyin ve orta ateşte eritin. Balı başka bir tencerede kısık ateşte soğuk bir damla su koyduğunuzda hemen sertleşinceye kadar sürekli karıştırın. Yumurta aklarını kar kıvamına gelinceye kadar benmaride çırpın. Kalan şekeri başka bir tencereye dökün. Yarım su bardağı suyla ıslatın ve karamelize hale getirin. Kahverengileşince balı ve yumurta beyazlarını ekleyip, karıştırın. Son olarak çikolatayı ve kızarmış fındıkları ekleyin. Ostielerin yarısını tepsiye dizin ve karışımı 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde üzerine yayın ve kalan ostieleri üzerine dizin. Tercihe bağlı olarak, dikdörtgen veya üçgen kesebilirsiniz. Buzdolabında saklayınız.