Cadde ‘Elimi taşın altına koydum’

‘Elimi taşın altına koydum’

24.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

maNga’nın solisti Ferman Akgül, Türkiye’nin ilk akustik müzik festivalini düzenliyor. Akgül, “Festivallerin azalmasından şikayetçi olanlardandım. Sonra şikayet etmeyi bırakıp, elimi taşın altına koymaya karar verdim” dedi

‘Elimi taşın  altına koydum’

maNga olarak bugüne kadar birçok ‘ilk’i gerçekleştirdiklerini söyleyen Ferman Akgül, bunlara bir yenisini daha ekledi. Eşi Bettina ile Unplugged Müzik Festivali’ni düzenleyen müzis-yen, projeyi ve baba olduktan sonra değişen hayatını anlattı.

Haberin Devamı

- Türkiye’nin ilk akustik müzik festivalini düzenliyorsunuz. Projenin hikayesinden bahseder misiniz?

Müziğin gelişebileceği en önemli alan festivallerdir. Yeni sanatçıların büyük

kitlelerle bir araya gelip, seslerini duyurmaları kültürel gelişim açısından da çok önemli. Türkiye’de festivallerin azalmasından şikayetçi olanlardandım. Sonra şikayet etmeyi bırakıp, elimi taşın altına koymaya karar verdim. Birçok ilki gerçekleştirmiş bir grubun üyesi olarak da yine bir ilk yapmak istedim.

- Festival kapsamında bizi neler bekliyor?

24 saat sürecek bir etkinlik. Havuz ve çim partileri eşliğinde başlayacak. Çeşitli sokak müzisyenleri gün boyu farklı köşelerde sahne alacak. Yemek tadım alanları olacak. Sanatçı listemizde Kenan Doğulu, Göksel, Mirkelam, Ceza, maNga, Mabel Matiz, Jehan Barbur, Suzan Kardeş, Silverliners ve Nükhet Duru var.

Haberin Devamı

‘Elimi taşın  altına koydum’
- Etkinlik Alaçatı’da gerçekleşecek. Daha sonra İstanbul’da bir ayağı olur mu?

Kışın İstanbul’da ya- pacağız. Kar yağdıracağız, herkes hazırlıklı olsun. Planımız sene içinde iki büyük etkinlik. Birisi kış, diğeri yaz olmak üzere. Fakat ford Unplugged bir konsept ve gelişmeye çok açık. Tüm Türkiye’de butik organizasyonlarla da karşınıza çıkacak.

- Festival eşiniz Bettina ile kurduğunuz şirketin ilk etkinliği. Sonrası için neler hedefliyorsunuz?

Eğlence ve müzik sektöründe yapacağımız projeler olacak. Özellikle markalarla sanatçıları doğru projelerde buluşturacağımız planlar yapıyoruz. Uluslararası bir festival yaratıp, Türk sanatçıları ve Türkiye’yi tanıtmak da en önemli hedeflerimiz arasında.

‘Türkiye’de rock müzik dalgalı’

- Solo albümünüz ‘Yürüyorum İçimde’ beklediğiniz ilgiyi gördü mü?

Albümün farklı ve güzel bir kitlesi olacağını bekliyordum. Öyle de oldu. Özellikle müzisyen ve yazarlardan çok iyi tepkiler aldım. Bu daha başlangıç. Solo olarak farklı denemelerim olacak her zaman.

- Türkiye’deki rock müziğine nasıl bakıyorsunuz?

Dalgalıdır bizde rock. Çıkış yaptığımız dönemde ana akım olmaya çok yakındı fakat sonra gelen grupların bizim kadar cesaretli olmamasından, festivallerin de buna paralel azalmasından dolayı düşüşe geçti. Rock müzik çalarak büyür. Konserler oldukça, festivaller arttıkça... Şimdi yine öyle bir döneme girebiliriz. Yeni nesil gruplar da hiç olmadıkları kadar farklı müzik peşindeler.

Haberin Devamı

‘Çocuklarımın gülüşü panzehir gibi’

‘Elimi taşın  altına koydum’

- Eşinizle birlikte çalışmak nasıl?

Eşim bana çok şey katıyor. Spor ve hukuk yönetimi konusundaki tecrübeleri, hayata bakış açısındaki rahatlık beni olumlu yönde etkiliyor.

- Şu günlerde ikinci çocuğunuzu kucağınıza aldınız. Baba olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Hayatı daha eğlenceli ve stressiz bir hale getirdi. Ne kadar sorun olursa olsun adeta panzehir gibi onların gülüşü.

- Oğullarınızın müzikle ilgilenmelerini ister misiniz?

İstiyorum tabii ki ama Bettina istemiyor. Klasik anne-baba gibi doktor veya avukat olsun istiyor.