Cadde ‘Empati yoksunu insanlar olmayın’

‘Empati yoksunu insanlar olmayın’

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine giden Hatice Şendil, yardımların kesilmemesini söyledi. Oyuncu, “Empati yapmaktan yoksun insanlara dönüşmeyin” dedi.

‘Empati yoksunu insanlar olmayın’

Hatice Şendil, Yıldız Çağrı Atiksoy, Berk Oktay, Aslı Tandoğan, Pelin Akil, Burç Kümbetlioğlu, Pınar Sabancı ve Ayşe Tolga gibi isimler, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’yle (UCİM) Hatay’a gitti. Çadır kentleri gezen ünlü isimler, çocuklarla oyunlar oynayıp, depremzedelere moral verdi.

Haberin Devamı

‘Empati yoksunu insanlar olmayın’

‘Sana da olabilirdi’

Koli taşıyan Şendil, “Yalnız bırakmayın. ‘Ben yardımı yaptım’ diye köşeye çekilmeyin. Empati yapmaktan yoksun insanlara dönüşmeyin. Sana da olabilirdi, hepimizin başına gelebilirdi. Bir çocuğun geleceğini kazanmasına destek olun” şeklinde konuştu.

Depremzedelerle sofraya oturan Müge Boz, “Çocuklarla sohbet edip, dinliyoruz. Dinlenildiklerini bilmek ve sarılmak sanırım ihtiyaç duydukları şey... Tabii ki başka ihtiyaçlar da var. Lütfen yanlarında olmaya devam edelim” dedi. Berk Oktay ise, “Dokunmak... Acıyı, sevgiyi, umudu paylaşmak. Küçücük çocuğun ‘Sen bir şey yemedin, aç kalma’ deyip, elindekini uzatmasının karşısında küçülmek... Enkazda üç gün kalıp, oğluyla çıkmayı başaran ama eşi ve diğer evladını kaybeden babanın tekâmülü karşısında konuşamamak... Sarılın... Biz bırakmayacağız. Hiç bırakmayın” notunu düştü.