Cadde En sert yanıt Müjdat Gezen'den geldi

En sert yanıt Müjdat Gezen'den geldi

19.09.2010 - 12:03 | Son Güncellenme:

Haluk Bilginer’in “Oyuncuların çoğu yavşak” sözlerine Müjdat Gezen ve Ali Poyrazoğlu’ndan sert yanıt geldi.

En sert yanıt Müjdat Gezenden geldi

HALUK Bilginer’in Mehmet Turgut’a oyuncular hakkında yaptığı açıklamalarla tüm şimşekleri üzerine çekti. “Babam öldü ama hala sahneye çıkarım’ yavşaklığına inanmam. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, k.çımı yesin herkes. Eski tiyatrocular, Anadolu’yu turlarken, parasızlıktan otelde rehin kaldık der ya, marifet diye mi anlatıyorsun, salaksın!” diyen Haluk Bilginer’in sözlerine en sert tepki Müjdat Gezen’den geldi.

Usta tiyatrocu “Bu söylenenleri Muhsin Ertuğrul duysa kemikleri sızlar. Asıl seyirciye k.çımı yesin demek yavşaklıktır. Muhsin Ertuğrul, Gazanfer Özcan, Nejat Uygur gibi duayenler, Anadolu’da aç kaldılar, rehin kaldılar, gerçekten babaları öldü sahneye çıktılar. Ben de babam öldüğünde sahneye çıktım. Bence aktörlükten biraz anlayanlar Haluk Bilginer’in şişirilmiş bir balon olduğunu bilirler” diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

'AYNAYA BAKIP KONUŞMUŞ'

Haluk yavşaklık konusunda aynaya bıkıp konuşmuş Haluk Bilginer’in açıklamalarına Ali Poyrazoğlu’da kayıtsız kalmadı. Poyrazoğlu “Yavşaklık konusunda aynaya bakıp konuşmuş olsa gerek. Haluk’un kendisini şişirdiği kadar efsane olmadığını hepimiz biliyoruz. Seyirciye kıçımı yesinler demek nasıl bir şeydir? Nasıl ar damarı çatlamaktır, haddini bilmezliktir. Seyirci ona cevabını verecektir. Ben babam ve yakınlarım öldüğünde oynadım, bizler oyuncuyuz ve işimizi yapmak zorundayız.” (Hürriyet)

BİLGİNER İKİNCİ YAVŞAK TARTIŞMASINI BAŞLATTI

“Oyuncuların çoğu yavşaktır” sözü, arkasından eski oyuncuları eleştiren açıklamaları fitili ateşledi. Ezel’in kadrosuna katılan Haluk Bilginer, gündeme bomba gibi düştü * Usta aktör Haluk Bilginer’in 46 dergisine verdiği röportaj büyük ses getirdi.* Bilginer, “Eskilerden ‘çook iyi oyuncu’ olarak hatırlanan birçok ismin aslında çok kötü oyuncular olduğuna eminim. Büyük oyuncu olarak hatırlanan birçoğu, aslında efsane yaratmayı becerebilmiş yavşağın tekiydi. Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle...” dedi.* Aktörün sözlerine katılan da var, onu eleştiren de.KiM, NE DEDİ?

Haberin Devamı

Cüneyt Arkın: Haluk Bilginer çok değerli, çok sevdiğim bir oyuncu ama bu durum ona bu lafları söyleme hakkını vermez. O benim birkaç filmimi izlesin öyle yorum yapsın. Çok ayıp etmiş.

Tarık Akan: Haluk’u severim, düşüncelerini de severim. Söylediklerine katılıyorum. Doğru söylemiş, hak veriyorum kendisine.

Oktay Kaynarca: Söylediği her lafın altına imzamı atarım ama o tabir hoş olmamış. Bu kadar sert söylemesi talihsizlik olmuş.

Şebnem Bozoklu: Haluk Bilginer’in söylediklerini okudum. Oh be biri söyledi sonunda! (GÜLCAN TARIMOĞLU / MİLLİYET CADDE)