Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Boğaz’da ne zaman bir balıkçı çok gündeme gelse, o balıkçıya bir hal oluyor. Mutlaka keyfinizi kaçıracak bir şeyler yapıyorlar. Çünkü çok iş yapınca nasıl olsa iş yapıyoruz havasına giriyorlar ve müşteriyi hor görüyorlar. Geçenlerde Atlas Balık’ta yemekteyim. İstediğimiz her şeyi defalarca hatırlattık. Tamam çok yoğun ve kalabalıksınız... İyi de verdiğimiz yemek siparişini de müşteri mi takip edecek? Hadi siparişi takip ettik, aradan yarım saat geçtikten sonra o yemek kalmamış denir mi? Bir balıkçıda hamsi ve tekir biter mi? Balık restoranlarının olmazsa olmazı yemekleri vardır. Bu yemekler asla “Bitti” denilemez. Atlas Balık, bir an önce kendine çeki düzen vermeli.

Haberin Devamı

DOORS GRUP VE D.REAM ORTAKLIĞI

Bugünlerde en çok bu konu konuşuluyor. Doğru mu yoksa dedikodudan mı ibaret bilmiyorum. Doors Grup, D.ream firmasıyla ortak olmuştu. O günlerde herkes bu ortaklığı konuşuyordu. Fakat ortaklık sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda Doors’un cirolarını yüksek gösterdiği ve bu yüzden D.ream’le mahkemelik olduğu iddia ediliyor. Bakalım taraflar bu duruma bir açıklama getirecek mi?

LONDRA’DAKİ ÇİŞ MODASI

Geçenlerde arkadaşım Londra’ya gitti. Soruyor soruşturuyor, gece eğlenmek için Soho’daki The Box’a gitmeye karar veriyor. Şovlarıyla meşhur olan Box’a gitmesini öneren arkadaşının, “Sakın sahneye yakın masalara oturma” uyarısını da dikkate alıyor. Gece Box’a gidiyor gitmesine de, içerisi bir tuhaf, lavaboya kim giderse gitsin güvenliğin eşlik etmesi dikkatini çekiyor.
İçeride herkes çok rahat. Her an tuhaf şeylere gebe, zaten bu yüzden içeride bir güvenlik ordusu varmış. Çok geçmeden şovlar başlıyor. O da ne! Sahnede şarkı söyleyen kişi, herkesin şaşkın bakışları arasında izleyicilerin üzerine çiş yapmaya başlıyor. Arkadaşım o zaman anlıyor, neden ön masaya oturma dediklerini...
Avrupa’da işte böylesini saçma sapan bir eğlence anlayışı türemiş durumda. Siz siz olun bugünlerde yurt dışında gideceğiniz kulüpleri iyice araştırarak gidin.

ÇARŞAMBALARI ADRESİM BELLİ

Hafta içi sosyalleşmeye bayılıyorum. Nereye giderseniz gidin kalabalığın içinde kalmıyorsunuz... Benim çarşamba geceleri için adresim Kuruçeşme’deki Albüm. Son üç haftadır Cenk Çöteli ve Tayfun Tekeli mekanda parti yapıyor. Çöteli DJ’lik yapıyor, Tekeli perküsyon’da döktürüyor. Bu ikili bir de isim bulmuş; kendilerine ‘The Pamps’ diyorlar.

Haberin Devamı

HAFTANIN TOP 5’i

1-Karaköy Colonie: Bu kışın sürpriz mekanı oldu. Restoran olarak açıldı ama iş öyle bir yere geldi ki, kulübe döndü. Bugünlerde en çok Colonie’nin bu başarısı konuşuluyor.
2-Cahide Salonika: Nişantaşı ahalisi, Ege ezgilerini belli ki çok özlemiş. Bir de ambiyans şahane olunca Salonika açılır açılmaz müdavim kadrosu oluştu.
3-Kuruçeşme Desibel: Desibel, canlı müziğin popüler duraklarından biri. Pazar Davran Kardeşler, salı Birol, çarşamba Yeşim Salkım, pazartesi Kibariye sahneye çıkınca mekanda yer bulmak imkansız oluyor.
4-Arnavutköy Any: Açılalı çok olmadı ama gecelere çok hızlı bir giriş yaptı. Şu sıralar herkesler Any için Arnavutköy’ün Lucca’sı diyor. Geçen hafta sonu önünden birkaç kez geçtim gerçekten hatırı sayılır bir kalabalık vardı.
5-Etiler Boşnjak: Bir ay önce Etiler’de açıldı. Yüzde 100 Boşnak mutfağın servis ediliyor. Şu sıralar herkes buradaki servis edilen yemekleri konuşuyor.