Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz cumartesi süslendik püslendik Boaz Yalıkavak’a doğru yolu çıktık. Günler öncesinde rezervasyonu yaptırdık ki, Alya’yı istediğimiz gibi dinleyelim diye… Boaz’a geldik mekan kapı duvar. Ne arayan var ne de soran, bir telefon etmek bu kadar mı zor olabilir. Bir mesaj atmakta mı aklınıza gelmiyor. Söylene söylene mekanın sahibine ulaştım. O bizden de dertli çıktı. Cihan Saylam meğer bağlı oldukları otelin ruhsat sorunu nedeniyle mağdur olmuşlar. Kendi derdimizi unuttuk, Saylam’a üzüldük. Büyük geçmiş olsun umarım kısa bir sürede sorunu aşarsınız. Turizm bölgesinde esnafa daha çok destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bodrum’a yatırım yaparken kimseye güvenmeyin.

Yaparız, ederiz, hallederiz, işler yürümüyor.

Yasal belgeleri gözünüzle görün.

Sonra o kadar yatırım, boşa gidiyor. Yazık günah!

BOAZ’IN TALİHSİZLİĞİ

Sait’in baby ızgara kalamarı

Bodrum’un en eski balıkçılarından biri olan Sait ilk kez İstanbul’a şube açtı. Bodrum lezzetlerini ayağımıza kadar getirdi. Dün Sait’deydim, Bodrum’dan hiç dönmemiş gibi olduk. Sait’in İstanbul’daki farkı dekorasyonu, tam bir fine dining ambiansına sahip. Sadece ambiansı değil, servis de öyle, ekibin kıyafetlerine bayıldım. Garson arkadaşımız Rıza Polat’ın servisi keyfimize keyif kattı. Sait’e gidince, mutlaka baby kalamar ızgara ve mavi yengecin tadını bakın derim.

BOAZ’IN TALİHSİZLİĞİ

Sansürleme Ali Sayar

Geçtiğimiz cuma günü Ali Sayar’ın DJ’liğinden övgüyle söz etmiştim. İşletmeciliği bırakıp DJ’liğiyle ikinci baharını yaşıyor demiştim. Ali Sayar işletmeciliği bırakmadığını Ruby Mare’nin aynı zamanda işletmeciliğini yaptığı söyledi. Düzeltmiş olayım ama Sayar kendi sosyal medyasında yazdığım yazının sadece başlığı paylaşması da gözümde kaçmadı. Ali Sayar, kendince yazımı sansürlemiş. Olmaz olamaz.

BOAZ’IN TALİHSİZLİĞİ

Ziyade fasıl kapanmış

Bodrum sezonu erken kapatan mekanlar olmaya başladı. Başarılı olanlar kadar maalesef isteği ilgiyi göremeyen işletmelerde oluyor. İstanbul’un başarılı mekanların biri olan Ziyade Fasıl yazı erken bitirip İstanbul’a geri dönmüş.

Sanat ve tarih kokan otel

Root’un sanat ve tarih hikayesi Yalıkavak’tan başlayıp Karaköy’de devam ediyor. Şehir otelleri en büyük özelliği dışarıya adım atar atmaz hayatın içine dalmanız oluyor. Root Karaköy’de öyle bir noktadaki bir anda kendinizi Karaköy’ün buram buram tarih kokan sokaklarından buluyorsunuz. Salı-çarşamba günleri şahane caz ve klasik müzik dinletisi var. Kulağımızın pası siliniyor. Root sanat ruhu otelin duvarlarına yanmışız durumda Perulu sanatçı Pesimo’nun ‘Barış Ruhu’ temalı eseri kadınların gücünü kutluyor. Görülmeye değer. Eğer sizde müzik, sanat ve tarihle bir şehir tatili yapmak istiyorsunuz Root’u rotanızı bir alın derim.

Haberin Devamı

BOAZ’IN TALİHSİZLİĞİ

Yalıkavak’taki beş masa

Bu yazın yıldızı parlayan mekanlarından biri oldu. Yalıkavak’taki 5 Masa özellikle kadınların ilgisini çekiyor. Mezeleri ve müziğiyle öne çıkıyor. Adı gibi sadece beş masalık bir yer değil. Bahçe içinde gayette büyük bir yer. Hem müziğiyle hem yemekleriyle bu yazın favorisi oldu.

BOAZ’IN TALİHSİZLİĞİ