Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Yeni yerler keşfetmeyi kim sevmez! Ne var ki her gittiğimiz yeri başka bir yere benzetmeden de yapamayız. Benzetmeye çalıştığımız yer özünde özlediğimiz yerdir. Tatil dediğin keyif işi. Nereden keyif alıyorsanız, yıllarca aynı yere gitmeden yapamazsınız. Sizi oraya hiç düşünmeden götüren anılarınızdır. İyi anlar yaşadığınız her yer sizi oranın müdavimi yapar. Daha yaz gelmeden hayal etmeye başlar insan, yaz gelse de gitsek diye...

Tam da yaz başlarken bakıyorum herkesin dilinde yeni mekanlar var. Peki Bodrum’u Bodrum yapan mekanlar hangileri? İşte size gerçek Bodrum mekanları, başka yerde şubesi olmayan sadece Bodrum’da olan işletmeler.

Haberin Devamı

BODRUM’U BİR DE BÖYLE YAŞAYIN

Gölköy’ün değil, Bodrum balıkçısı: Orkide

Mutfaktan çıkan yemeklerin tadı ve ambiansı nedeniyle tekrar tekrar gitmenizi sağlayacak bir yer. Sahibi Ahmet Erol, doğup büyüdüğü yerde şimdi patron. Tam bir aile işletmesi, anne, baba, kız kardeş, enişte tam takım her akşam ordalar. İskelesi, sahili ve bahçesiyle tam bir Bodrum balıkçısı. Yazın şanslı iseniz yer bulursunuz. Kirli kalamar, karides cıtlama ve ahtapot söğüşü masanızdan eksik etmeyin. Haşhaşlı revaniyle final yapın.

Tam bir Bodrum klasiği: Memedof

Yalıkavak ve Bodrum merkezde hizmet veriyor. Hangisine gitseniz aynı lezzeti bulursunuz. Bendeniz Bodrum Merkez’in müdavimiyim. Mezelerin lezzeti bambaşka. Cadde üzerinde oturun hem Bodrum’un havasını soluyun hem de masanızdaki birbirinden iyi mezelerin tadına bakın. Özellikle baby kalamarın.

Canlı müziğin değişmez adresi: Marina Yatch Club

“Eğlencenin klasiği olur mu?” demeyin. Adres Marina ise olur. Bodrum Kalesi’ne karşı şahane müzik dinlerseniz. Rafine eğlenceyi unutanlara duyurulur. Aynı zamanda restoranı da var ama çok tercih ettiğimi söylemem.

Gümüşlük’e gitme sebebimiz: Mimoza

Ambiyansıyla Gümüşlük’ün simgesi oldu. Fikret Alphan’ın çok uzun yıllardır aynı çizgede ve kalite yaşattığı Mimoza’nın karides salatasını yemeden gitmeyin. Balıkçı da bu kadar mı iyi müzik çalınır. Mimoza’daysanız çalınır.

Zamansız mekan: Miam

Türkbükü’nde, 20 yıldır yaz-kış açık. Bodrum’da yaşayanların müdavimi olduğu Miam, son yıllarda tatilcilerin de ilgi odağı. Yemekleri standardın üzerinde, ama asıl mevzu eğlencesi. Çok tadında bir eğlenceyi servis ediyor. Yormuyor, keyif veriyor. Klasik bir Bodrum eğlencesine şahit olmak isteyenlere...

Haberin Devamı

BODRUM’U BİR DE BÖYLE YAŞAYIN

Gündüzün adresleri

Bodrum’un en köklü en oturmuş hem otel hem de beach’leri. Dışarıdan gelenlere de kapıları açık.

- Maça Kızı’nın akşamüzeri tadı bir başka olur. Şu sıralar yaş ortalaması düşse de mekanın barının keyfine diyecek yok.

- Güneş batana kadar Kuum’un iskelesine yayılın. Tam 14 yıldır butik otel olarak hizmet veriyor. Bölgenin en büyük ve en rahat beach’i. Yemek kalitesi tartışılmaz. Gün boyu rahat rahat vakit geçirebileceğiniz ender adreslerden biri.

- Gölköy’deki Flamm’ın sahibi İrfan Kuriş çeyrek asırdır Bodrum’da hem otel hem de beach işletiyor. Titizliği mekanına yansır, sorunsuz yemek yer, denize girersiniz. Bangır bangır müzik yapmaz ve tatilde olduğunuzu hissedersiniz.

Paylaşmadan gelme!

- Günay’daki Ebru Güneş’ten bir şarkı,

Haberin Devamı

- Mandarin’deki Lucca’dan bir kokteyl,

- Tam bir gün boyunca Loft’ta olduğunu,

- Teknede günü batımını,

- Midye dolma tabağını...

Bir çırpıda Bodrum...

- Asmalı Çardak: Bodrum’da kahvaltı trendi seninle başladı. Rica ediyoruz önden börek vermeyin, kahvaltıya yerimiz kalmıyor.

- Liman Köftecisi: Bodrum’un köfteyi iyi yapan ender yerisin. Servisin hâlâ çok hızlı. Anne patatesin çok güzel.

- Türkbükü Doğal Dondurmacı: Türkiye’deki sayılı dondurmacıdan birisin. Fıstıklı dondurman çok iyi.

- Sess Türkbükü: Sadece Türkçe müzikle yıllardır herkesi eğlendirdin. Türkçe müziğe bizi doyurun. Bu yaz da doyur. Ama farklı Türkçe şarkılarla.

- Gümüşlük Pazarı: Bodrum’un en iyi pazarı sensin. Yerel meyve-sebzenin yanında zeytin ve peynirin şahane. Bu yaz da sendeyiz.

- Mavi Suite: Saray mantının tadı hâlâ damağımızda. Yazın her pazar gününü iple çektirmeye devam et. Ellerinize sağlık Cemal Yarar.