Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İş gereği tüm yaz Bodrum’daydım. Şimdi ise, Kurban Bayramı sonrası İstanbul’a kesin dönüş yapmak için valizlerimi hazırlamaya başladım bile.
Beş günlük bir bayram tatili molasında Bodrum’da olmayı planlıyorsanız, buyrun ekim ayı Bodrum rotasına bakın:

Buralar yaz kalabalığının çok uzağında, sessiz sedasız ve huzurlu...

Bayramın ilk günü Fiko yerine Gümüşlük Mimoza'da yerinizi ayırtın. Saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

İkinci günü Türkbükü’ndeki yazın en popüler balıkçılarından biri olan Garos’a bir uğrayın. Hem şahane bir müzik dinleyin, hem de Garo’nun mezelerinin tadına bakın.

Türkbükü’nde yemek yerseniz gece de Ship A Hoy’da varil ateşinin başına geçin. Ship A Hoy, bayram boyunca açık olan tek gece kulübü. Hani canınız eğer eğlenmek isterse...

Üçüncü günü ise soluğu Bodrum merkezde alın. Barlar sokağında nostalji yapıp, sebzeli döner yemeyi ihmal etmeyin. Bir de sahilden limana doğru yürüyüş yapın.

Yalıkavak Marina’nın bu aylarda nasıl olduğunu merak ediyorsanız, Balıkçı Sait’te yerinizi ayırtın. Kış mezeleri tadından yenmez, haberiniz olsun.

Canınız gerçekten sessiz sakin bir yemek istiyorsa; Gölköy’ün açık tek balıkçısı olan Ahmet Erol’un Orkide Balık’ına uğrayın. Kumsalın üzerindeki masalarda balık keyfi yapın.

Haberin Devamı

GEÇEN YAZIN TOP 5’i

Yaz bittiğine göre en iyi beş mekanı rahatlıkla sıralayabiliriz:

1-Türkbükü Sess; Güney’deki mekanların işi İstanbul’a göre çok daha zor. Çünkü tatilciler gelecek ki, iş yapsınlar.
Sadece gelmeleri değil, sizi tercih etmeleri gerekiyor. Türkbükü’ndeki Sess, tatilciler olmadığı zaman bile doldu taştı. Bu yüzden bu yazın tartışmasız en iyi yeri; Sess.
2-The Bar By Park Şamdan; Geçen yazın başında Kuruçeşme’deki Ottoman Hotel’in bahçesinde açıldı. Yazın en sürpriz işletmesi oldu ve İstanbul’daki kalburüstü kitlenin bir anda uğrak noktası haline geldi.
3-Çeşme Sole&More Beach; Çeşme’nin en iyisi oldu. Hem gece hem gündüz, en çok iş yapan mekan oldu. Akşam üzeri ve gece partileri ile tatilcilerin akınına uğradı.
4-Lucca; Lucca’nın en iyilerden biri olacağı aklıma gelmezdi. Herkes deniz kenarında yerleri tercih ettiği için, Lucca’nın adı anılmazdı ama geçen yaz ne olduysa oldu, Lucca sanki kış sezonunda gibi doldu taştı.
5-Chef Meze; Gazi ve Bilal Ateş kardeşler, geçen yaz Sortie’nin içinde yepyeni bir markayla karşımıza çıktılar. Çok kısa zaman içinde Boğaz’da olmanın verdiği avantajı da kullanarak başarıyı yakaladılar.
Chef Meze, mutlaka kış sezonunda da servis vermeye devam etmeli.