Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz günlerde “DJ’leri de unutmamak gerek” demiştim. Gün geçmiyor ki istek şarkı yüzünden hırgür eksik olmasın! “Sadece şarkı söyleyenler değil; gece kulüplerinde DJ’lik yapanlar da tehdidin her türlüsüne maruz kalıyor” demiştim. Bugünlerde Miami’de DJ’lik yapan Can Kurt, sosyal medyadan yazdı. Yıllar önce İstanbul’un ünlü bir gece kulübünde DJ’lik yaptığı dönemde biri şarkı çalmasını şöyle rica etmiş: İki zarf uzatmış. Birinde para, diğerinde mermi olduğunu söylemiş. Çalarsa para, çalmazsa mermi hediye edeceğini belirtmiş. Allah’tan mekandaki görevliler olaya müdahale etmiş! İş farklı boyuta taşınmamış. Aradan geçen onca yıla rağmen gecelerde benzer olaylara karşılaşmak... Son derece düşündürücü... Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmalıyız.

Haberin Devamı

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ

Gece taksiler nereye kayboluyor?

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ

Geçtiğimiz gün Posta gazetesindeki meslektaşım Şirin Sever yazmış: “Gece dışarı çıktık, eve dönüşte taksi yok” diye. Gittiği mekandakiler yardımcı olmuş olmasına ama 100 TL’lik yere 200 TL istemiş. Taksi yoksa fırsatçılar var. Bizleri onların eline bırakmayın. Çok zor değil taksi işini çözmek. Bir düzenlenme yapmanın tam zamanı! İstanbulllu bunlardan yıldı artık:
*Gideceği yere göre müşteri seçilmesinden,
*Fazla para talep edilmesinden,
*Taksinin olmamasından...

Söz uçar yazı kalır

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ

Bostancı Maziden Restoran’dan söz ettiğim yazıyı, mekanın sahipleri almış bildiğin kocaman afiş yaptırmış. Dükkanın her yerine bir güzel yerleştirmişler. Okuma alışkanlığının kaybolduğu şu günlerde yazıya değer veren Maziden’e helal olsun diyorum. Mezelerinizin tadı hâlâ damağımda...

Ebru Polat’ın 900 TL’lik sakızı

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ

Bir sakız aldı, mevzu uzadı gitti. Yahu bize ne birinin çiğnediği sakızdan! Vallahi Ebru, sana da helal olsun, bir sakız aldın, gündeme oturdun. PR’ın kralını yaptın. Hem de 900 TL’ye…

İstanbul’un damakta iz bırakan yerleri

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ

*Nişantaşı’nın simgesi Brasserie’deki Cafe De Paris, şehrin en iyisi diyebilirim.

*Bebek’in ikonu Lucca’nın vazgeçilmez limonlu levreği bu listede yer almasa olmazdı.

*İstanbul’un hâlâ en havalı restoranı, Michelin Guide rehberinde olmalıydı. Papermoon’un özellikle pizza konusunda kimseler eline su dökemez.

Haberin Devamı

*Cipria’nin ikinci İstanbul çıkarmasında Vanilyalı Merengli tatlısı... Bu klasik tatlıyı da buradan başka en iyi yapan yok.

*Nişantaşı’nın klasikleşmiş mekanı Salomanje’nin avokadolu ton balıklı başlangıç yemeği. Her gittiğimde ilk sipariş verdiğim yemek olur her zaman.

*Sunset’in suşisi bir İstanbul klasiğidir.

DJ’E ZARFTA MERMi GiTMiŞ