Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum sezonu kapanınca, burada yaşayan tanıdıklarım bir İstanbul’a gelip turluyorlar. Tıpkı Gölköy’deki Orkide Balık’ın sahibi Ahmet Erol gibi. Geçenlerde aradı, “Sait’teyiz gelir misiniz?” diye. Sait’te bir Bodrum mekanı geçtiğimiz yazın başında İstanbul’a taşındı. Sait’e ne zaman gitsem gözüm Sait Yılmaz’ı arar. Yer İstanbul olunca, kış gelmeden çok gözükmez buralarda. Ama Sait’te bir sürpriz; oğlu Deniz Birtan İstanbul’a gelmiş ve açıldığı günden bu yana buradaymış. 24 yaşındaki Deniz restoranının başında ve babasının yerini aratmıyor. Deniz, Türkiye’nin en genç balık restoranı sahibi desem abartmış olmam.

Haberin Devamı

EĞLENDİRMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Kuruçeşme’nin Tuz’u, Limon’u

Sait’ten Kuruçeşme’ye geçelim dedik. Burada yeni açılan Salt’ı deneyimleyeceğiz. Yanımda doğma büyüme Bodrumlu olunca ana gündem “Burada nasıl yaşıyorsunuz?” oluyor ve şu sorulara maruz kalıyorsunuz:

Her gün bu trafiği nasıl çekiyorsunuz?

Çok kalabalık, çok insan var, insanın psikolojisi bozulmuyor mu burada?

Taksilerin hiçbiri neden durmuyor?

Otele gidene kadar üç saat geçti. Yok burada yaşanmaz!

İstanbul’da yaşamayanlar, kaldıkları birkaç gün için neden burada olmadıklarını aslında bizlere sorarak anlatıyorlar. Her gelen kendisine bunu kanıtlamak için geliyor sanki.

Salt, Kuruçeşme Parkı’nın hemen karşısındaki marketin üst katında, geçtiğimiz aydan bu yana hizmet veriyor. Dekoru ve ambiansı çok havalı olmuş. Tam bir fine-dining restoranı. Şef Eyüp Gül burada Akdeniz mutfağına kendine özgü bir yorum katmış. Özellikle başlangıç ve salataları çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. O gece yemek çok kalabalıktı. Özellikle genç kuşak iş insanlarının ilgisini çeken bir yer olmuş.

Salt Kuruçeşme’nin sahipleri Alaçatı’daki Limon olunca, yemek sonrası Salt’ında kulübe döneceğini düşündüm. Ama sanırım çok Limon gibi olmasında diye eğlenceyi dozunda tutuyorlar. Şef Eyüp Gül İstanbul’a özel güzel bir mönü hazırlamış. Bu kadar iyi yemeğin ardından eğlenceyi koyverin gitsin bence. Kasmayın diyorum Yasin Becek ve Ahmet Önder Parlak’a...

Kadın girişimciden gazino

Haberin Devamı

EĞLENDİRMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Neslihan Ergun, aslında düğün organizasyonları yapıyor. Eski gazino kültürünü yaşatmaya karar vermiş ve Fenerbahçe’de Pertev Gazinosu’nu açmak için kolları sıvamış. Aralık ayının hemen başında Pertev’i gün yüzüne çıkarıyor. 3 Aralık’ta Pertev Fedon ile hizmet vermeye başlayacak. Çok merak ediyorum kadın ele değmiş gazino nasıl olur diye...

Güllüoğlu Japonya’da

EĞLENDİRMEKTEN ÇEKİNMEYİN

Karaköy’ün simgesi Güllüoğlu bir ilke imza attı ve bugün Japonya’daki Matsuya Ginza’da ‘Nadir Güllü’ markasıyla ilk mağazasını açıyor. Yanlışım varsa biri düzeltsin; Güllüoğlu Japonya’da açılan ilk Türk markası sanırım.
Bakalım Japonlar da bizim gibi baklavayı sevecekler mi?