Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz gece hani şu kapısında kuyrukların olduğu Çeşme’deki Esnaf’ın sahibi Atilla Bingöl’le Vandal’da karşılaştık. Önümüzdeki kış Esnaf’ı Maslak’tan Galataport’a taşımaya hazırlanıyordu. Fakat Ali Ağaoğlu duruma el koymuş ve Bingöl’ü kendi yerinden çıkmaması için ikna etmiş. Duyduğuma göre, Ağaoğlu Esnaf gitmesin diye Bingöl’e hediye vermiş.

ESNAF’A 2.5  MiLYON DOLAR

Miami’den müthiş teklif

Bingöl’ün bugünlerde resmen şans meleği yanında. Ağaoğlu’nda sonra Miami’de 14 mekanın mülk sahibi olan Mika Ohana, ortalık teklif etmiş. Önümüzdeki kış Miami’de Esnaf eğlencesi başlayacak. Ohana, Esnaf Miami’nin hem yatırımcısı hem de ortağı olmuş. Bunun için Bingöl’e 2.5 Milyon dolar vermiş.

Haberin Devamı

Bingöl ilke imza attı

Esnaf, yurt dışına ciddi bir rakamla transfer olan ilk yerli marka oldu. Umarım Esnaf’la birlikte gerisi gelir. Türk markaları yurt dışına transfer olur. Hem eğlencenmiz hem de mutfağımız tanınır.

Türkbükü’nden bildiriyorum

Dünden beri buranın en yerli ve havalı otellerinden biri olan No:81’e kamp kurdum. İskelesi yenilenmiş, buram buram lüks kokuyor. Ekip, 40 derece sıcağın altında bile kibarlığı elden bırakmıyor. 2000 yazında Türkiye’ye Türkbükü’nü duyuran ilk gazeteci olarak aradan 22 yıl geçtikten sonra Türkbükü’nün bugünkü durumunu mercek altına alalım.

Türkbükü ve Gölköy, bir zamanlar Türkiye’nin en lüks en pahalı tatil beldesiydi. Türkiye’nin kalbi burada atıyordu. En tanınmış iş insanları yaz gelince soluğu burada alıyordu.

Yıl 2022, Türkbükü halen Türkiye’nin en havalı tatil beldesi unvanını koruyor.

Buradaki tüm otel ve mekanlar Bodrum’un en çok iş yapan yerleri. Geçtiğimiz gece Orkide Balık’ta 400 kişi vardı. Bu rakam Bodrum için bir rekor. Orkide demişken sahibi Ahmet Erol, çıtır bamba diye bir kabak hazırlamış. Süzme yoğurt taze domates sos ve tempura bamya resmen yok satıyor. Buralardaysanız mutlaka bir tadına bakın.

ESNAF’A 2.5  MiLYON DOLAR

Bodrum gençliği Daze’de

Orkide’den No:81’in içindeki Daze’ye geçtik. Kalabalıktan oturacak yer bulamadık. Gençler resmen burayı istila etmiş. Deniz üzerindeki Daze’in eğlencesi çok kaliteli hani “Gece gidilecek yer kalmadı” diyenler için biçilmiş kaftan. Sahibi Pamir Karakaya’yı alkışlıyorum.

Haberin Devamı

Orta yaşlılar Miam’da

Türkbükü’nün klasiği Miam’da izdiham var. Tüm orta yaş ve üzeri tatilcilerin buluşma noktası haline gelmiş. Gece yer bulmak imkansız. Her gece tıka basa dolu.

Türkçe müziğin kalesi Gece hayatında Türkçe müzik denilince ilk akla gelen yer Sess Türkbükü, son yıllarda yaş ortalaması çok düşse de, halen popülerliğini koruyor.

Bir çırpıda Türkbükü

Gündüz benim gibi yapın, No:81’in beachi’ne kamp kurun, günü burada batırın.

Akşamüzeri koyda yürüyüşe çıkın, buranın en meşhur dondurmacısı Türkbükü Doğal Dondurmacısı’dan fıstıklı dondurma yiyin.

Mavi Otel’de Cemal Yarar’a selam verin. Kendisi buraların en eski işletmecisi Türkbükü’ndeki tüm haberleri ondan alabilirsiniz.

Koyun başındaki Garo’sa uğrayın, bir bardak çayını için. Sohbetinin tadına doyamazsınız.

Koyun en başındaki Flamm’ın çimlerine uzanın, huzura varın. Can Kuriş’in şahane yemeklerinin tadına bakın.

Haberin Devamı

Divan’ın barında Türk kahvesi molası verin. Eşe dosta selam edin.

Herkesin işleri tıkırında değil

Bodrum’da herkes için hayat güzel değil. Belli başlı yerlerin dışında ilgi gören yer yok. Bu yaz başı açılan tam 40 mekan kapanmış durumda. Büyük bir hayalle açılan yerler maalesef sezonu erken kapattı. Bodrum’da mekan açacakların çok iyi plan yapması gerekiyor. Sonra onca emek ve para boşa gidiyor.