Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’un en ünlü mekanlarının güvenliğini sağlayan Şazi Şekergümüş, gece hayatının şifrelerini verdi

Şazi Şekergümüş’le Nişantaşı’da buluştuk, meğer Nişantaşı’ndan çok haz etmiyormuş. Chocolate’da buluştuk, hemen lafı yapıştırıverdi: “Bugünlere gelmemde payı büyük olan Emre Ergani’dir. Bir gece kulübünün güvenliği nasıl olmalı Emre Bey bana öğretti.” Bugünün ünlü gece kulüplerinin güvenliğinin ondan soruluyor olmasının temelini Emre Ergani atmış meğer.
“Herkes sana ağır abi diyor” diyecek oluyorum, “Ne ağır abiyim, ne mafya, ne de birilerinin adamıyım. Adam gibi adamlar ne kimsenin adamı olur, ne adamları olur.”
Sert mizaçlı, sekiz yaşından bu yana çalışıyor. Zor şartlarda büyümüş, “Ne bekliyorsunuz ki, sert koşullarda büyüdüm, hiç oyuncağım olmadı” diyor. Bu yüzden çok rahat biri değil.
Şekergümüş, günümüz gençlerinin eğlenme biçimini hiç sevmiyor. Gençler, iki kadehten sonra “Ben kimim biliyor musun? Ben, şunun arkadaşıyım” diyormuş. Hatta tuhaf bir örnek de verdi: “Geçenlerde bir genç, kulüpte yukarıdan aşağıdakilere fındık atıyor. Yanına gittim, ‘Ne yapıyorsun diye?’ ‘Ben bilmem kimin arkadaşıyım’ diye terslendi. ‘İyi de ben neden aşağıya fındık atıyorsun diye soruyorum’ dedim. Cevap hala aynı.”

İşte Şazi’nin ağzından gece hayatı
* Yeri gelir sekiz adam kulübe girer ama sekiz kadın giremez.
* Kimsenin arabasına, kılık kıyafetine bakmayız, bizim için yüzündeki ifade önemli. Yüz her şeyi ele verir.
* Ekibime her zaman söylüyorum; içeri giren insanlardan bahşiş almayın, aldığınız her bahşiş o insanın içeride olay çıkarmasını sağlar. Hizmet edin, çıkarken bahşiş versinler.
* Gece saat 02.00’den sonra her mekanda olay çıkma olasılığı yüksek, bu yüzden içeride dolaşırım. İnsanların yüzüne bakarım, anlarım birazdan ne yapacağını.
* Bu işi yapanlar çok sabırlı olmalı, alkollü bir ortam, insanlar eğleniyor ve para harcıyor. Hem de ağır alkol alıyorlar. Biz onların sayesinde hayatımızı kazanıyoruz. Yok öyle para kazandığın insanları dövmek falan...
* Ünlü isimler de kulüplere giremeyebilir. İçeride olay çıkartma potansiyeli olan kimse kulüplere giremez.
* Gece hayatında herkes aynıdır, kimseye tanıdık, ünlü diye ayrı bir özen gösterilmez.
* Son zamanlarda kızlar çok kavga etmeye başladı. Kızlar, yanındaki erkekleri kaptırmak istemiyor başkalarına. Ama kadınlar kavgası daha riskli, bir türlü ikna olmuyorlar.
* Gece kulüplerindeki kavgaların yüzde 90’ı sudan sebeplerden çıkar.
* Hayatım boyunca hiç dans etmedim, dans etmeyi bilmem. Dans etmeden de eğlenebilir insanlar.
* Kitap okuyorum diyorum insanlar şaşırıyor, ne yani ben kitap okuyamaz mıyım?
* Bizler insanlara hizmet ediyoruz, hizmetkârız. Bu yüzden ekibimdeki kimse gidip başka mekanlarda eğlenemez.
* Arabesk müzik her zaman gündemdeydi. Ne insanlar tanıyorum, arabesk müzik mi asla dinlemem diyen. Ama gece bir bakıyorum, Ferman Toprak ya da Cengiz İmren’de eğleniyorlar. Bu kış arabesk müzik popüler oldu İstanbul’da.
* Bizler en iyi hizmeti sunarız ama karşılığında insanlar hiç bahşiş vermezse, bir gün kız arkadaşı yanındayken, çıkışta uzun bir süre arabasını bekler. O zaman anlar.

Haberin Devamı

MEMBERS’IN GİRİŞİNE BAYILDIM

Haberin Devamı

Hafta içi Kuruçeşme’de Members hizmet vermeye başladı. Öyle bir giriş yapmışlar ki, etkilenmemek mümkün değil. İnsan bir anda boyut değiştiriyor, nerede olduğunu şaşırıyor. Members’da Türkçe müzik yok. Elektronik müzikle eğleniyor insanlar. DJ Doğuş Çabakçor setin başında. Yalnız açılış akşamı çok piyasa müziği çaldı. Doğuş eğer burada başarılı olmak istiyorsa, kendi özüne dönmeli.

Haberin Devamı

BODRUM’UN MEŞHURU İSTANBUL’A DÖNDÜ

Geçen yaz güneyin en popüler gece kulübüydü Billionaire. Cuma günü İstanbul’a geri döndü. İlk gece oradaydım. Billionaire, kaldığı yerden devam ediyor şampanya şovlarına... Bu kış, Billionaire her zamankinde daha da başarılı olur. İlk gece epey bir ünlü isim oradaydı.

TER KOKAN KADINLAR

Nerede olursa olsun, dayanılmaz bir şey kokmak. Hele ki kadınların ter kokusu fena mı fena... Geçen gece bir kulüpteyiz, yan tarafımızda kalabalık bir kız grubu var. Nasıl bir koku geliyor, burnumuzun direği kırıldı. Yer değiştirmek mümkün olsa yapacağız ama mekan kalabalık. Hani yokluktan kokanları anlıyorum da, yahu lüks bir gece kulübüne gelebiliyorsan, biraz da kendine bakacak gücün vardır. İnsan kendine nasıl bakmaz? Hele bu bir kadınsa, hiç mi kendinden rahatsız olmaz?