Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Son zamanların canlı müzikteki starı Alya desem, abartmış olmam sanırım. Gece sahneye çıkanlar arasında Alya çok sıyrıldı. Nerede sahneye çıksa, orayı dolduruyor. Geçtiğimiz gün Levent’teki Oda By Venge’deydi. Burası şehrin iyi diyebileceğimiz, yemek servisi de veren, canlı müzik mekanlarından biri. Saat 20.30 gibi yemek servisi başlıyor. Fiks menü olarak servis ediliyor. Meze ve kebap ağırlıklı bir menüye sahip. Zaten bilenler bilir, Venge iyi bir kebapçı. 23.00 gibi de canlı müzik başlıyor.

GECE HAYATINDA SIKI DENETİM

İki saat geç çıktı

Haberin Devamı

O gece ne olduysa oldu, Alya bir türlü sahneye çıkmak bilemedi. Zaman geçtikçe mekandakiler gerilmeye başladı. Sanatçı sahneye geç çıkınca ne olur?

- Sanatçı dinleme motivasyonuyla gelen kitle alev gibi parlar.

- Bir anda hiç umulmadık tepkiler verebilirler.

- Tüm gecenin mahvolduğu hissine kapılırlar.

- “Verdiğimiz paraya yazık” diye söylenirler.

Her şey şarkıcı sahneye çıkana kadardır...

O gece de buna benzer durumlar yaşandı. Alya sahneye çıktı ve tüm gerginlik sona erdi. Fakat;

- Sahneye geç çıkmanın nedeni başka bir iş ise bu sanatçının doğru yönetilmediğini gösterir. Tamam, Alya aranan isim ama doğru yönetilmezse sonra çok üzülür.

Alya başka bir işinde dolayı Venge’de geç çıkmayı göze almış. Neyse insanların gönlünü almayı iyi becerdi.

Polis geldi

Canlı müzik yönetmelik gereği gece 01.00’e kadar. O saatten sonra canlı müzik yapmak yasak. Şehrin popüler mekanlarındaki canlı müzik gerçekten bu saatte bitiyor. Oda by Venge’de de öyle oldu. Saat 02.00’ye doğru polis geldi ve canlı müzik sona erdi. Emniyet bu işi gerçekten çok sıkı tutuyor. Özellikle Şişli ve Beşiktaş emniyeti bu konuda çok hassas davranıyor.

Momo, Erzurum’a gidiyor

GECE HAYATINDA SIKI DENETİM

Bodrum, Çeşme ve İstanbul derken, Momo çok fena ters köşe yaparak, Palandöken’e de açılacak. Neden mi? Geçtiğimiz yazın en popüler beach partilerine imza attılar. Geçtiğimiz yaza Momo Beach olarak, özellikle Çeşme’ye damga vurdular. Momo dağa çıkacaksa, “Uludağ ya da Kartalkaya’da olur” derdim. Momo tahminleri şaşırtarak, Erzurum-Palandöken’deki Polat Oteli’nin içinde açılacak. Gerçi ulaşımı en rahat dağ Palandöken... Uçakla indikten sonra maksimum 20 dakika içinde dağdasınız. Bu kış Momo’yla birlikte Palandöken’in adını daha çok duyarız gibime geliyor. Bakalım...

Haberin Devamı

En tehlikeli baba-oğul!

GECE HAYATINDA SIKI DENETİM

Öyle bir anlatıyorlar ki baklavayı, şevkle ve sevgiyle... Bir an gaza gelip, bir tepsi baklavayı yemeniz içten bile değil. Malum, Karaköy Güllüoğlu’nun yeri yıkıldığı için taşınmak zorunda kaldı. Baba-oğulla yeni yerlerinde bir araya geldik. Üç katlı devasa bir yer açmışlar, bahçesinde tarihi surlar bile var. Tatlıya fena halde zaafım var. 35 kg. veren biri olarak, o gün baklava yemeden yapamadım. Nadir ve Murat Güllü öylesine enerjikler ki, tatlı sevmeyene bile tatlı yedirtirler! Çok tehlikeliler! O yüzden bu ikisiyle fazla görüşmeme kararı aldım. Şaka bir tarafa, gerçekten çok lezzetli baklava yapıyorlar.

Çok farklı bir konsept

Divan Brasserie’nin en yeni şubesi geçtiğimiz günlerde Galataport’un içinde açıldı. Bu Divan, alıştığımız mekânlarından çok farklı kafe ve bar stilinde olmuş. Çünkü mutfağı yok ve yemek yok denecek kadar az. Ambiyansı ise, diğer Divanlar’a göre çok daha lüks ve havalı... Boğaz’a yakışmış.