Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Yaz sezonun son virajında Bodrum’dan bildirmeye devam edelim. Bu yazın en çok ilgi gören mekanı Lucca By The Sea oldu. Geçen akşam olay mahallindeydim. Lucca kapısına kadar aracınızla gidemiyorsunuz. Mandarin Oteli’nin içine araç kabul edilmiyor. 

İşte Lucca’nın gerçeği

Otelin girişinde aracınız bırakıp golf arabalarıyla Lucca’ya gidiyorsunuz. Böyle olunca, yoğun ilgi nedeniyle bir süre beklemek zorunda kalıyorsunuz. Keza aynı şeyi çıkarken de yaşıyorsunuz.

İşte Lucca’nın gerçeği

Dip dibe olmak

İeride ciddi bir kabalık sizi bekliyor. Restoran bölümü öylesine yoğun ki masalar arasında hiç mesafe bırakamamışlar. İçerideki kitle normal şartlarda böylesi bir sıkışık düzende asla oturmaz. Ama mevzu Lucca olunca, kimsenin gıkı çıkmıyor. Bu kadar sıkışık düzen olunca sohbetler masalar arasında sohbet duyulmasın diye müzik sesi yüksek kalıyor. Tam dolunay gecesi burada olunca ambiansı görülmeye değerdi. İnsanlar öylesini şık ve bakımlılar ki resmen havanız değişiyor. Bu kadar yoğunluğa rağmen servis hiç aksamıyor diyebilirim. Tüm ekip, bir makine düzeninde çalışıyor. Bu düzeni sağlayan restoran müdürü Emrah Cenker’i tebrik ediyorum. Belli ki derslerini iyi çalışıyorlar. Normalde böylesi sıkışık bir düzende servis vermek imkansızdır.

Haberin Devamı

Somon gecenin yıldızı

Deniz ürünleri ağırlıklı menüde gecenin en sevdiğimiz yemeği Noriye Sarılı somon dilimleri oldu. Öyle güzel bir sosla marine edilmiş ki, tadı hâlâ damağında. Deniz Mahsulü Linguine, Kerevit Crudo ve Ahtahot Carpaccio Lucca’nın favori tabakları durumda. Şöyle masalara bakınca her masada bu yemekleri gördüm.

Kulübü bambaşka

Lucca’nın kulüp tarafı ise bambaşka, üstü kapalı alanda gece yarısı tıka basa doluyor. Fazlasıyla nerjisi yüksek olmuş. Gece yarısından sonra resmen Bodrum’un kalburüstü kitlesinin akınına uğruyor. Ben uzun zamandır bu kadar dar bir alanda eğlenen kitleye şahit olmamıştım.

İskender Paydaş’lı gün batımı

İşte Lucca’nın gerçeği

Cumartesi günü, İskender Paydaş’ın orkestrasının şahane performansıyla batırdık. Paydaş Bodrum’da başka bir enerjiyle çalıyor. Belli ki Paydaş Bodrum’dan olmaktan çok mutlu oluyor. Bu da orkestrasına yansıyor. Paydaş’ı Bodrum’da yaz bitmeden mutlaka dinleyin derim. Her cumartesi akşam üzeri Yalıkavak’taki Mgallery’in otelin plajında sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı

‘Düğünler en kârlısı’

Dönüşte uçakta şarkıcı Deha Bilimlier’le karşılaştık. Deha bu yaz neredeyse her gün sahneye çıkıyor. Uçaktan uçağa yetişmeye çalışıyormuş. Uçakta biraz lafladık. Deha, sahne performanslarının çok yorucu geçtiğini söyledi. Bu sıra düğünlerde de çıkıyormuş. Deha; “En konforlusu düğünler, özellikle bütçesi daha kârlı” diyor. Deha’cım o zaman sahneyi bırak, düğünlere devam et.

Rap’çilerin akşamüzeri partisi

İşte Lucca’nın gerçeği

Türkbükü’nde akşamüzeri saatleri, bir bech’in bahçesini gençler doldurmuş. Öylesine bir kalabalık kitle ki iğne atsan yere düşmez vaziyette. Yaşları 20 geçmeyen bu kalabalık gençlik akşamüzeri partilemeye hazırlanıyor. Bir süre sonra sahneye rapçi Uzi çıktı. Rap müzikle gençlerin eğlencesi görülmeye değerdi. Uzaktan izlemeyi tercih ettim. Bir ara içlerine dalıp eğlenmeyi düşünmedim değil.