Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Karaköy’ün en popüler üç mekanı katlı otoparkın yıkım kararından sonra mecburen taşınıyorlar.

Karaköy’de taşınma telaşı

45 yıllık katlı otopark için yıkım kararı aylar öncesinden çıktı. Yerine zemin altı otopark yapılıp, üstü meydan olacak. Karaköy’ün üç ünlü mekanı da bu otoparkın olduğu binada çok uzun yıllardır hizmet veriyordu.

Kuyruk eksik olmaz

İstanbul’un en ünlü kahvaltıcısı desem hiç abartmış olmam. Engin Mepa’nın yıllar önce hem şarküteri hem de kahvaltı salonu olarak açtığı Namlı Gurme, semtin en çok bilinen yerlerinden biri. Adı artık semtle bütünleşmiş bir olan Namlı Gurme, yine Karaköy’de kalıyor. Hunhar yerine taşınma hazırlıkları yapan Namlı Gurme’nin sahibi Engin Mepa “Markamız burada doğdu, Karaköy’den çıkmak istemedik ve aylar süren araştırma sonucunda eski Hunhar’ın yerini aldık. Kısa bir süre sonra yepyeni bir mekana kavuşacağız” diyor. Biraz buruk kolay değil, onca hatıra ve anı bir anda yok olup gidecek.

Haberin Devamı

Karaköy’e gelindi mi baklava almadan gidilmez. Karaköy Güllüoğlu da yerinden oynuyor. Onlar da çok daha büyük ve iki katlı yeni bir mekana kavuşuyor ve Karaköy’ü terk etmiyor.

Katmeriyle ünlü Köşkeroğlu da Karaköy’ü terk etmeyenlerden… Benzin istasyonunun yanındaki binada hizmet vermeye devam edecek. Engin Mepa’nın dediğine göre 31 Ağustos’ta binayı boşaltmaları gerekiyormuş.

Orta Doğulu turistler olmasa birçok restoran batar

İstanbul’un en popüler semtlerindeki tüm mekan sahiplerinin ortak görüşü bu. “Orta Doğulu Arap turist olmasa batarız” diyorlar! Yemek sektörünü resmen onlar ayakta tutuyor. Nişantaşı, Etiler, Boğaz hattındaki tüm ünlü alışveriş merkezleri ve burada ünlü restoran ve cafelerin yaşama sebebi onlar. Arada çıkan çatlak seslere kimse aldırış etmiyor. Herkes hayatından son derece memnun. Hatta mekan sahipleri, “Onlar olmazsa şimdi ne yapardık?” diyor.

Karışma Sen!

Karaköy’de taşınma telaşı

Cankurtaran’da bir balıkçının adı. Modern meyhanelerde ve etçilerde ilginç isimlere alıştık artık. Ama bir balıkçı adını neden Karışma Sen koyar? Burası aslında İstanbul’un en eski balıkçılarından biri, baba sürekli oğluna restoranda yapmak istediği değişiklikleri kabul etmeyip; “Karışma sen” diyor. Baba vefat ediyor ve oğlu restoranın isminin Karışma Sen olarak değiştiriyor.

Haberin Devamı

Tamam peki karışmıyoruz size…

Ne 5 Masa’ymış

Karaköy’de taşınma telaşı

Yazın başında Bodrum Yalıkavak’taki 5 Masa’yı yazmıştım. Yazdığım günden bu yana her gün birileri; “5 Masa’ya gitmek istiyoruz, ‘Yer yok’ diyorlar, lütfen yardımcı olur musunuz?” diyor. 5 Masa resmen bu yazın favorisi oldu çıktı. Bodrum’a gidemeyenler üzülmesin, burası 15 Eylül’den sonra İstanbul Fenerbahçe’de hizmet vermeye devam edecekmiş.

Frankie ile yeni yeni yeniden

Karaköy’de taşınma telaşı

Nişantaşı’nın en havalı restoran ve kulüplerinden biri olan Frankie, Sofa Otel’deki yerini kapatmıştı. Özellikle pazar günleri canlı müzikle mahalleye enerji getiren Frankie, eylül itibarıyla Galataport’a taşınıyor. Yıllar sonra Kaya Demirer’in yepyeni Frankie’sini merakla bekliyoruz. Özellikle de pazar geceleri yaptığı canlı müzik performanslarını…